Evde pratik tost ekmeğinden yapılan tatlılar

Tatlı yapmak için saatlerinizi mutfakta harcamanıza gerek yok. Sadece beş dakikanızı ayırarak çok lezzetli ve kolay tatlılar yapabilirsiniz. İşte sizlere çok kısa sürede yapabileceğiniz tatlı tarifleri...

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2018 07:38 GÜNCELLEME 06.05.2018 09:53 Yemek
Evde pratik tost ekmeğinden yapılan tatlılar
Evde pratik tost ekmeğinden yapılan tatlılar

Tatlı yemeği seviyor ancak tatlı yapmaya vakit bulamıyor ya da uğraşmak istemiyor musunuz? İşte sizlere tost ekmeği kullanarak çok kısa sürelerde yapabileceğiniz tatlı tarifleri...

ÇİKOLATALI EKMEK 

Malzemeler:

2 adet tost ekmeği
3 kaşık sürülebilir çikolata 
Bir adet muz 
Bir tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tost ekmeklerini kızartma tavasından tereyağı ile kızartın. Daha sonra üzerine çikolatayı sürerek muzları ekleyin. Daha sonra servis edin. 

KOLAY EKMEK TATLISI 

Malzemeler:

2 adet tost ekmeği
Bir paket krem şanti
Bir çay bardağı süt 
Bir bardak su 
Bir çay bardağı şeker

Yapılışı:

İlk önce şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Daha sonra ekmekleri şerbetin içine batırın. Ekmeklerden birinin üzerine hazırladığınız krem şantiyi sıkın. Diğer ekmeği de üzerine kapatın. 

REÇELLİ EKMEK TATLISI

Malzemeler:

2 adet tost ekmeği
Bir adet yumurta 
2 yemek kaşığı mısır gevreği
4 yemek kaşığı reçel 

Yapılışı:

Tost ekmeklerinin sert olan kenarlarını bıçak yardımı ile kesin. Daha sonra ekmekleri oklava ile açın ve ince bir hal almalarını sağlayın. Ekmeklerin içine reçeli sürün ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra yumurta ve mısır gevreğini karıştırarak bulama sosunu hazırlayın. Rolu şekli verdiğiniz ekmekleri bu karışımın içine  bulayın ve az yağda tavada kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine tarçın dökerek servis edin. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR