Çikolatalı güllaç tarifi

Ramazan Ayının vazgeçilmez sütlü tatlılarından olan güllacı çikolatalı iken yediniz mi? Eğer yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken nefis mi nefis çikolatalı güllaç tarifini sizler için düzenledik. İşte çikolatalı güllaç tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2018 07:12 GÜNCELLEME 22.05.2018 08:55 Yemek
Çikolatalı güllaç tarifi
Çikolatalı güllaç tarifi

Hemen hemen herkesin sevdiği hafif tatlılardan biri olan güllacı, farklı bir lezzetle misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte oldukça farklı bir tadı olan çikolatalı güllaç tarifi...

Malzemeler:

- Damla çikolata

- 200 gram çilek dilimi

- 7 adet güllaç yaprağı

- 1 lt + 250 ml (6 su bardağı) süt 

- 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeker

- 100 gr sütlü çikolata (parçalanmış)

- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı:

Çikolatalı güllacımızı yapmak için ilk önce güllaçları ıslatıp yumuşatalım ve büyük boy fırın tepsisinin içerisine koyalım. Ardından tencerede şeker ve kakaoyu karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı süt ekleyelim ve ocağa koyalım.

Kaynama işleminden sonra tencerenin altını kapatıp çikolataları koyalım. Çikolata eriyince geri kalan 3 bardak sütü de ilave edelim.

Sosu için:

Büyük bir tepsinin içine güllaç yapraklarını yerleştirdikten sonra 1 kepçe sos gezdirelim. Yumuşadıktan sonra da vakit kaybetmeden tart kalıbına alalım. Her 2 katta bir aralara çilek ve damla çikolata ekleyelim.

En üst kısmı da yaptıktan sonra arta kalan sosu tepeden dökelim ve ortalama 2 saat  kadar oda sıcaklığında bekletelim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR