Evde ayva reçeli nasıl yapılır? Nefis ayva reçeli tarifi

Mevsimin meyveleri arasında yer alan Ayva'dan lezzetli bir reçel yapmak ister misiniz? Lezzetine doyamayacağınız yapımı oldukça pratik reçeller arasında olan ayva reçelini yapmanın tam zamanı. Adını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı ayva reçelini sağlıklı bir şekilde evde hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2020 08:12 GÜNCELLEME 22.04.2020 16:19 Yemek
Evde ayva reçeli nasıl yapılır? Nefis ayva reçeli tarifi
Evde ayva reçeli nasıl yapılır? Nefis ayva reçeli tarifi

Eylül ayında hasadı başlanan ayvalar Ekim ayında tezgahlarda yerini alıyor. Tezgaha ilk gelen taze ayvalarla enfes bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetler arasında ayva reçeli bulunuyor. Sabah kahvaltılarında sıcacık ekmeğin üzerine içerisinde parçaları da olan ayva reçeliyle muhteşem adeta doyumsuz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ayva reçelini mutlaka sizde evinizde deneyebilirsiniz. Ayva reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve ayva reçeli yapmanın püf noktalarını merak edenler için tarifi sizlerle paylaşıyoruz. 

AYVA REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram ayva
1 kilogram şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet çubuk tarçın

ayva reçeli nasıl yapılır

YAPILIŞI

Ayvaları güzelce yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Bu adımda ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın.

Daha sonra ayvaları tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ocağın altını açıp ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ardından içerisine şekeri, ayvanın çekirdeklerini ve limon tuzunu ilave edin.

Koyulaşmaya başlayan reçelin içerisine tarçın çubuğunu ve karanfili de attıktan sonra kaynayana kadar bekleyin. 5 dakika sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR