Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?

Küçük büyük herkesin severek tükettiği acıbadem kurabiyesini kısa sürede evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte acıbadem kurabiyesinin nefis tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2018 08:10 GÜNCELLEME 17.10.2018 08:11 Yemek
Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?
Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?

Makaron kurabiyelere benzeyen ve tadı ağızda dağılan acıbadem kurabiyeyi artık evde yapmak çok kolay.  Lezzetli görünüşüyle çay saatlerinde tüketebileceğiniz acıbadem kurabiyesinin pratik tarifini sizler için araştırdık. 

İŞTE ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

200 gram kavrulmuş badem
4 adet yumurtanın akı
325 gram toz şeker
1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Üzeri için;

8 adet çiğ badem

YAPILIŞI

Kavrulmuş bademleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin. Ardından yumurta ve toz şekeri daha sonrada badem tozunu ekleyerek tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Şeker eridiğinde ve karışım koyulaştığında ocaktan karışımı alın ve mikser ile hızlıca karıştırın.

Daha sonra tepsiye aktararak soğumaya bırakın. Bir spatula yardımıyla limon suyunu da ekleyerek katılaşmasını sağlayın.

Soğulaşan ve katı hale geldikten sonra sıkma poşetine alarak, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak büyük ya da arzuya göre küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Pişerken üzeri yanması için elinizle dümdüz hale getirin.

Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 8 adet acıbadem kurabiyelerin tam ortalarına çiğ bademleri yerleştirin. 30 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri ıslak bir bez ile yağlı kağıttan ayırın. Hafif bir şekilde nemlenen her iki kurabiyeyi, birbirine yapıştırıp toplamda 4 adet kurabiye hazırlayın.

İşte acıbadem kurabiyeler hazır! Ağzı kapalı bir kutunun içerisinde uzun süre saklayabilir, misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR