Kır pidesi nedir? En kolay kır pidesi nasıl yapılır? Kır pidesi tarifi

Kastamonu yöresinin leziz tariflerinden biri olan kır pidesi adeta damaklarda iz bırakıyor. İncecik hamur ve lezzetli iç harcıyla bir kez yiyenlerin tekrar yemek isteyeceği kır pidesinin en kolay tarifi bugünkü yazımızda.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 05:35 GÜNCELLEME 19.04.2020 13:38 Yemek
Kır pidesi nedir? En kolay kır pidesi nasıl yapılır? Kır pidesi tarifi
Kır pidesi nedir? En kolay kır pidesi nasıl yapılır? Kır pidesi tarifi

Canınız sulu yemek çekmediği günlerde evde içi dopdolu bir kır pidesi hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça basit ama lezzeti büyük olan kır pidesi Kastamonu iline ait olduğu biliniyor. İçerisine ister kıyma, isterseniz de patates koyabileceğiniz, peynirlisi de pek güzel olan kır pidesi en çok da kıymalı olanı seviliyor. En harika fast food olarak da hazırlayabileceğiniz kır pidesini yabancı ülkelerden gelip ülkemizin çeşitli yerlerinde yiyen turistlerde hayran kalıyor. Hem doyurucu hem de enfes olan kır pidesi fırından yeni çıkmış haliyle çıtır çıtır yeniliyor. Peki en kolay kır pidesi nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim:

KIR PİDESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurtanın akı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık su
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya

İçi için;

100 gram lor peyniri
10-15 dal maydonoz

Üzeri için;

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Derin bir yoğurma kabının içerisinde un hariç tüm malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Daha sonra unu eleyerek içerisine ilave edin. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde 2 saat dinlenmesi için hamurun üzeri kapalı bir şekilde bekletin.

Hamuru beklerken iç harcını hazırlayabilirsiniz.

Bekletilen hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her bezeyi oklavayla uzun bir şekilde açın ve içerisine hazırladığını peynirli karışımı koyun.

İki ucunu birleştirdikten sonra üzerine yumurta sürerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguladıktan sonra 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR