Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır?

Ağrı kesici özelliği olan, uyku problemine iyi gelen ve kalp rahatsızlığı gibi bir çok hastalığı tedavi eden Molehiya bitkisinin lezzetli yemeği sağlık açısından oldukça faydalıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tarifini sofralarınıza sunuyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2019 16:48 GÜNCELLEME 22.08.2019 00:50 Yemek
Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır?
Kıbrıs yemeği 'Molehiya' nasıl yapılır?

Molehiya, kansızlığa, tansiyona, sindirim sistemine iyi gelmesi ile bilinirken Kıbrıs'ta oldukça favori olan bir yemektir. "Yasemin.com" ekibi olarak Molehiya yemeğinin tarifini sofralarınıza servis ediyoruz.

İşte, Kıbrıs'ın favori 'Molehiya' yemeği tarifi...

MALZEMELER

1 kilo kurutulmuş Molehiya
Yarım kilo et ( isterseniz tavuk)
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 adet büyük boy domates
1 kilo su
1 büyük boy kuru soğan
1 veya 2 çay kaşığı tuz
1 veya 1,5 çay kaşığı karabiber
Göz kararı miktarda sızma zeytinyağı
1 adet limon

YAPILIŞI

Kurutulmuş molehiyaları sıcak suda ıslatınız ve suyunu süzmesi için süzgeçte bekletiniz. Bir tencereye yeterli ölçüde sızma zeytinyağını ilave ediniz. Büyük baş soğanı ince ince doğrayıp koyunuz ve rengi pembe olana kadar pişiriniz. Daha sonra içine eti veya tavuğu ilave ediyoruz. Etler (veya tavuk) ile soğanlar pişmeye yakın salça katınız. Tüm malzemeleri birlikte kavurduktan sonra molehiyaları ekliyoruz. Son olarak tuz ve karabiber ilave ederken su ekleyiniz. 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra altını kapatınız. Kabuğu ve çekirdeği çıkmış bir limonu küçük küp kestikten sonra limonu yemeğin üzerinde gezdiriniz. Ve molehiyalar servise hazır!

Afiyet olsun...

YORUMLAR 2
  • Ethem Atınç 4 yıl önce Şikayet Et
    Limonu unutmuşsunuz. Kabuğu ve çekirdeği çıkmış bir limonu küçük küp kesin ve bir limonu da sıkın. Hani yağ ? Nerede nezaman? Soğanı su ile mi pişiriyorsunuz ? Yemeğin özelliği kuzu yağı veya sızma zeytinyağı ile pişirilmesidir ve limon şart.
    Cevapla
  • Derya 5 yıl önce Şikayet Et
    Molehiya yemeği ile ıspanağın ne alakası var? Ispanak molehiyaya alternatif olamaz... Ispanak başka bir bitki molehiya bambaşka.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR