Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır?

İran mutfağının pratik tarifleri arasında yer alan nohut unu kurabiyesi tarifini sizler için araştırdık. İşte ünlü nohut unu kurabiyesi tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2018 11:07 GÜNCELLEME 13.11.2018 11:09 Yemek
Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır?
Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır?

Glütensiz beslenme konusunda oldukça sıkıntı çekenler için evde yapabileceğiniz tarifleri sizler için araştırdık. Nohut unu ile yapılan bu kurabiyeye biraz şekil vermesi zor olsa da lezzetine doyamayacaksınız.

İŞTE NOHUT UNU KURABİYESİ TARİFİ...

MALZEMELER

500 gram nohut unu
150 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı gül suyu
1 tatlı kaşığı toz kakule
200 ml. sıvı yağ

YAPILIŞI

Nohut ununu tavada kokusu çıkana kadar ve kavrulana kadar karıştırın. Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta, unun rengi değişecek kadar değil unun kokusu çıkacak kadar kavurmalısınız.

Kavrulan unu soğuması için bir kenara alın. Ardından oda sıcaklığında bekletilen tereyağını ve pudra şekerini çatalla ezerek karıştırın. Soğuyan nohut ununu eleyerek karışıma ilave edin.

Toz kakule ve gül suyunu da ekledikten sonra yoğurarak hamurun bütünleşmesini sağlayın. Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve hamuru sitreç filme sarıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.

Hamuru dolaptan çıkararak 10 dakika oda sıcaklığında bekleterek,  hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar koparın.

Avucunuzun içinde yuvarlayarak fındıktan biraz büyük toplar yapın. Hazırladığınız topları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında  25-30 dakika civarında, altları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Pişen kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri veya tarçın-toz şeker karışımı serpin. Kurabiyeler tamamen soğuyana kadar dokunmayın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR