Ayva tatlısı nasıl yapılır? Pratik ayva tatlısı tarifi

Osmanlı'dan günümüze gelen lezzetiyle damakları şenlendiren ayva tatlısı kış mevsiminde restoranların en çok satış yaptıkları lezzetler arasında. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ayva tatlısı özellikle içerisinde bulunan tarçınla beraber adeta vitamin deposu haline geliyor. Peki ayva tatlısı evde nasıl yapılır? İşte tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2020 07:51 GÜNCELLEME 04.01.2020 11:32 Yemek
Ayva tatlısı nasıl yapılır? Pratik ayva tatlısı tarifi
Ayva tatlısı nasıl yapılır? Pratik ayva tatlısı tarifi

Kış mevsiminin vitamini bol meyveleri arasında yer alan ayva, hem cildi güzelleştirirken hem de vücut sağlığına birbirinden farklı faydaları bulunuyor. Kansızlığı gidermeden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar uzmanların da önerdiği ayva ile lezzetli bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Şurubu, kompostası, reçeli hatta çayı yapılan, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların bir numaralı savaşçısı ayvanın tatlısı kışın sıklıkla tüketilen bir tatlı. Üzerine serpiştireceğiniz ceviziyle damaklarda leziz bir tat bırakan ayva tatlısı kış aylarının vazgeçilmezi.İşte  ayva tatlısının tarifi:

ayva

EVDE AYVA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet büyük boy ayva
16 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil

Servis için;

100 gram kaymak
4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Mevsimin en lezzetli ayvalarını soyarak ortadan ikiye kesin ve tencerenin dibine yerleştirin. İçlerine birer kaşık şeker koyun. Üstlerine 5 su bardağı suyu ekleyerek pişirmeye başlayın. 

Suyun içine çubuk tarçın ve karanfil ekleyin.  Pişen ayvaları servis tabağına alarak üstlerine şerbeti gezdirin. 

Son olarak kaymak ve toz antep fıstığıyla servis edin. 

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR