Pratik otlu börek tarifi

Ege bölgesinde en sık yapılan ve her kafede kolaylıkla bulabileceğiniz otlu böreği evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Enfes lezzeti ve çay saatlerinize eşlik edecek otlu böreğin yapımı da çok basit. Pratik üstelik çok lezzetli otlu böreği tarifi haberimizin detaylarında.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2019 08:07 GÜNCELLEME 11.10.2019 08:10 Yemek
Pratik otlu börek tarifi
Pratik otlu börek tarifi

Sabah kahvaltısında çay saatlerinde ya da özel misafirlerinize sunabileceğiniz hem lezzetli hem sunumu şık hem de kolay bir börek tarifi arıyorsanız otlu börek tarifi tam size göre. Börekler doyurucu olmasıyla günün her saatinde gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz. Eğer böreğinizin içerisindeki malzemelerin hafif olmasını istiyorsanız otlu bir iç harç hazırlayabilirsiniz. Bu iç harç böreğinizin hem yumuşacık olmasını hem de kıyır kıyır ağızda dağılmasını sağlıyor. Hafif olmasıyla da yedikçe yemek isteyeceğiniz otlu böreği tarifi yazımızın ayrıntılarında.

otlu börek nasıl yapılır?

OTLU BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 adet yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz

İçi için;

1 demet ebegümeci
1 demet kuzukulağı
4 adet yeşil soğan
1 su bardağı yağlı çökelek
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber, karabiber
 

Otlu börek tarifi

YAPILIŞI

Önce böreğin içini hazırlayarak tarife başlayın. Bir tencerede yıkanmış ve ince ince doğranmış yeşillikleri soteleyin. Baharatları da ekleyerek içine lor peyniri, zeytinyağı, ilave ederek bir kere karıştırın ve kenara alın.

Sonrasında hamur için olan tüm malzemeleri yoğurma kabında yoğurun.

Ardından hamuru 4 eşit parçaya bölüp, yufka şeklinde açın. Tepsiyi yağlayıp, bir kat yufkayı serin. Üzerini yağlayın. Diğer bir kat yufkayı da sererek iç harcın tamamını yayın. Üzerine yufkayı serip yağlayın ardından son yufkayı serin.

Üzerine yumurta da sürerek 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR