Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?

Diyarbakır'ın en gözde yemekleri arasında yer alan perde ciğeri, kış aylarında günün her saatinde afiyet tüketiliyor. İç yağına sarılarak pişirilenperde ciğeri nasıl yapılır tüm detaylarıyla beraber araştırdık. Bol soğan salatası, yeşillikle servis edilen ciğer kebabının tarifi haberimizin detaylarında...

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2019 11:30 GÜNCELLEME 30.07.2019 11:31 Yemek
Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?
Perde ciğeri nedir? Perde ciğer nasıl yapılır?

Diyarbakır'ın zengin yemek kültürünün başında gelen ciğer kebabı, damak tadına düşkün olanlardan yoğun ilgi görüyor. Diyarbakır'ın en önemli yemeklerinden ciğer kebabı, hem yöre insanı hem de kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerce sabah, öğle ve akşam, günün her saati 7'den 70'e herkes tarafından tüketiliyor.  5 dakika pişirilen, daha sonra iç yağına sarmalanarak 10 dakika daha ateşte pişirilerek perde ciğere dönüşen lezzet, hazırlanması zahmetli olması nedeniyle sipariş üzerine yapılıyor.

CİĞER KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo dana ciğeri
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Bir baş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
Pul biber
Kebap şişi

Ciğer kebabı tarifi

YAPILIŞI

Dana ciğerini şişe sıralayacak şekilde doğrayın. Arından derin bir kabın içerisine baharatları ekleyerek süzülmüş ciğerlerle harmanlayın.

Harmanlanan ciğerleri şişe dizerek mangalda kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR 1
  • kebapçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Perde nerede? Ciğerleri şişe dizer sonra 4-5 şişi bir iç zarına sıkıca sararsın. İç zarını közde ateşde ağırca pişirirsin.İç zarı tamamen kızarıp nar gibi bir renk alınca içindeki ciğerlerde pişmiş demektirç Bu suretle ciğerler iç zarının yağıyla lezzetlenen ciğerler de kurumadan kebap olur. Doğrusu budur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR