Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kış mevsimin en şifalı sebzeleri arasında yer alan kerevizi herkes tarafından çok beğeneceği enfes zeytinyağlı bir tarifimiz var. Sofraların ortasına çok yakışacak ister soğuk isterseniz de sıcak sıcak servis edebileceğiniz zeytinyağlı kereviz yemeğinin tarifi haberimizin detaylarında...

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 12:10 GÜNCELLEME 24.03.2020 11:48 Yemek
Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır?
Zeytinyağlı kereviz yemeği nasıl yapılır?

Kereviz, vücuttaki fazla suyu dışarı atarak birçok ciddi hastalıklara mucize kaynağı oluyor.Keskin kokusundan dolayı herkes tarafından sevilmese de bu tarifi denedikten sonra birçok kişi kerevize bayılacak. Tam bir C vitamini deposu olan kereviz, Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip. Özellikle zeytinyağlısı o günlerden günümüze varlığını sürdüren ve zevkle yenen bir yemektir. Portakalla pişirilen lezzetlerden biri olan kereviz adeta damaklarda farklı bir lezzet bırakıyor. Peki kerevizle yemek nasıl yapılır? Tarifi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet soğan
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 adet patates
2 adet orta boy kereviz
2 adet kerevizin sapı
3-4 adet kereviz yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz

kereviz yemeği tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle kerevizin kabuklarını güzelce soyup limonlu suyun içerisinde 15 dakika bekletin. 

Ardından kabuğunu soyun ve soyduğunuz kerevizlerin içini bir havuç geçecek kadar oyun. Oyduğunuz kerevizin ortasından bütün havucu geçirin ve kerevizi dilimleyin.

Derin bir tencereye zeytinyağını alıp, soğan havuç ve sarımla beraber güzelce soteleyin.

Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tencerenin içerisine aktarıp birkaç dakika kavurun. Daha sonra kerevizin suyunu süzüp tencerenin içerisine ekleyin.

Güzelce karıştırın. Sapını ve yaprağını da ilave edin. Son suyu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte patatesler, havuçlar ve kerevizler yumuşayana kadar pişirin. 

Tuzu da ekledikten sonra ocaktan alın. 

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR