Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Enfes karnabahar çorbası

Mevsimin en faydalı sebzelerinden olan karnabaharı isterseniz kızartma isterseniz ana yemek isterseniz de çorba olarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Yapımı kolay tadı enfes olan karnabahar çorbası çocuklarınıza da çok faydalı olacak. Peki karnabahar çorbası nasıl yapılır? Tarifi yazının detaylarında...

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2020 06:39 GÜNCELLEME 03.02.2020 08:32 Yemek
Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Enfes karnabahar çorbası
Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Enfes karnabahar çorbası

Kış sebzelerinin başında gelen karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıyor. Lezzeti bakımından çok fazla ön planda olmasa da sağlığa olan faydaları ile pek çok kişinin tercih ettiği bir sebzedir.  Beyaz renk çiçekli kısmı ve yeşil yaprakları olan karnabahar, çok sayıdaki yemek tarifinin ana sebzelerinden biridir. Faydaları yüzyıllar önce keşfedilmiş olan karnabahar sebzesi uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Sadece ana yemek olarak değil çorbası da yapılabilen karnabahar lezzetinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damaklarda kalacak karnabahar çorbasını pratik bir şekilde evde yapabilirsiniz.

KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Bir demet parçalanmış karnabahar 
4 yemek kaşığı köri
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet rendelenmiş kırmızı soğan
2 tane ezilmiş sarımsak
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
10 doğranmış lahana yaprağı
2 doğranmış havuç
5 su bardağı sebze suyu
2 su bardağı hindistan cevizi sütü

Karnabahar çorbası tarifi

YAPILIŞI

Derin bir tencerede karnabaharları yarım saat kaynatın. Daha sonra kırmızı soğan ve sarımsakları zeytin yağında kavurun.

Lahana yapraklarını küp küp doğrayıp onları da kavurun. Haşlanan karnabaharları, hindistan cevizi sütünü, havuç ve kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

20 dakika kaynattıktan sonra blendırdan geçirin. 2 su bardağı su daha ekleyip 15 dakika daha kaynatarak hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR