Evde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır?

Yemeklerde ve kahvaltılarda kullandığınız tereyağını evde kendi yöntemlerinizle ve sağlıklı koşullarda yapmak istiyorsanız, hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. Vitamin ve minerali içerisinde kalacak vücudunuzu tüm hastalıklara karşı koruyacak evde tereyağı yapımını bu günlü yazımızda.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2019 00:12 GÜNCELLEME 08.02.2019 00:12 Yemek
Evde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır?
Evde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır?

Market raflarında satılan pastörize edilmiş tereyağları, hem vücut sağlına çok zararlı hem de uzmanların önermediği bir besin. Eski zamanlarda genellikle köyde fıçı ile yapılan tereyağı lezzetinden damaklarda iz bırakıyordu. İşte aynı o lezzetli tadı yakalayabileceğiniz hem doğal hem de pratik evde tereyağı yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok pratik evde yapabileceğiniz tereyağının tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇİĞ SÜTTEN TEREYAĞI  TARİFİ:

MALZEMELER

2 litre çiğ süt
Yarım yemek kaşığı krema

Çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Çiğ sütü 24 saat boyunca soğumasını sağlayın ardından, geniş bir kabın içerisine koyun.

Bu bekletme kaymağın yukarıya çıkmasını sağlayacaktır. Yarım litrelik bir kavanozu sterilize edin. Çiğ sütün üzerine çıkmış olan kaymağı kepçe ile alın ve küçük kavanozun içine koyun. Sütün üzerinde kaymak kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin.

Yarım çorba kaşığı kremayı içerisine koyarak, 5 ila 12 saat olgunlaşmaya bırakın. Tereyağın hızlı olması için sıcak su dolu bir kabın içinde 24 derece sıcaklıkta bekletin. Böylece tereyağ oluşumu hızlanacaktır.

Bir kabın yarısını buzlu su ile doldurun ve içine krema kavanozunu yerleştirin. Kavanozu buz banyosunda bekletin.

Daha sonra kavanozu 15 dakika boyunca çalkalayın.  Kavanozun kenarlarında topaklanmaya başlayan tereyağını görmelisiniz.

Bir kasenin üzerine ince bir süzgeç içinde tülbent yerleştirin. Kavanozdaki topaklanan tereyağını dökün. Tülbentin üzerinde kalanları kaseye koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR