Pratik etli ekmek tarifi

800 yıldır Konya sokaklarının mis gibi kokulara sahip olmasını sağlayan ve en meşhur lezzetlerinden biri olan etli ekmek tarifini evde hazırlamanın yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinden akşam yemeklerine kadar uzanan lezzetiyle adeta mest olacağınız etli ekmeğin yapımı sadece yasemin.com'da!

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2019 10:27 GÜNCELLEME 01.10.2019 10:27 Yemek
Pratik etli ekmek tarifi
Pratik etli ekmek tarifi

Konya'da sevilerek tüketilen aynı zamanda Konya kültüründe önemli bir yere sahip olan etli ekmeği kolay ve pratik bir tarifle yapmak isterseniz bu haber tam size göre...  Hamurunun inceliği, malzemesinin lezzetiyle de maharet isteyen etli ekmeği ister akşam yemeklerinde ister çay saatlerinde severek yiyebilirsiniz. Etli evde denemek isteyenlere özel Konya etli ekmek ustalarının meşhur tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ETLİ EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
Yeteri kadar su 

İç harcı için;

400 gram dana kuşbaşı 
1 adet küp doğranmış domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

etli ekmek tarifi

YAPILIŞI

Hamur için un, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamuru bir saat ılık bir yerde mayalandırın. Hamur mayalanırken bir taraftan da iç harcını hazırlayın. Bunun için; kıyma, sıvıyağ ve soğanı tavanın içinde kavurun. Daha sonra içine diğer malzemeleri katarak kavurmaya devam edin. 

Hamuru bezelere ayırın ve üzerine un serpip 5 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın ve harç malzemesini paylaştırıp üzerine yayın.

Kenarlarını kayık gibi kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine koyarak 15 dk mayalandırın, üzerine kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR