Leziz zencefilli kabak çorbası tarifi

Sıradan çorbalardan sıkıldınız mı? Farklı, leziz ve kolay bir çorba tarifi mi arıyorsunuz? O zaman adres sadece yasemin.com! Klasik çorbalardan sıkılanlar için aynı zamanda şifa olacak zencefilli kabak çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2019 11:40 GÜNCELLEME 14.03.2019 11:40 Yemek
Leziz zencefilli kabak çorbası tarifi
Leziz zencefilli kabak çorbası tarifi

Zencefilli kabak çorbası, içerisinde bulunan zencefil sayesinde bütün hastalıklara karşı vücudu koruyan en sağlıklı çorbalardan biridir. Tam da kış mevsimine yaklaşırken en sağlıklı sebzeleri içinde barındıran bu çorbadan vazgeçemeyeceksiniz.

ZENCEFİLLİ KABAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet kabak
5 su bardağı su
2 adet küçük soğan
Taze zencefil
2/4 adet brokoli
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz ve karabiber

Kabak çorbası tarifi

YAPILIŞI

İlk olarak 5 tane kabağı yıkayın. Kabuklarını soyup büyük büyük doğrayın. Brokolileri de yıkadıktan sonra çiçeklerini ayırıp bir tabağa alın.

Soğanları doğrayın ve bir kenara alın. Daha sonra zencefili soyun ve rendeleyin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra bir tencereye margarin veya tereyağı koyun. Zeytinyağını ekleyin. Tereyağ ve zeytinyağı kızdıktan soğanları ekleyin.

Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları ekleyin. Karıştırıp bir süre pişirmeye devam edin. Ardından 5 bardak suyu ekleyin ve 10 dakika pişmeye bırakın. Brokolileri ekleyin. Sonra da zencefili ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Son olarak karabiber ve tuzu ekleyin ve altını kapatın. Kapattıktan sonra blender yardımıyla içindeki sebzeler ezilene kadar karıştırın. İşlemi bitirdikten sonra tekrar ocağa alın ve 10 dakika kadar kaynatın. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda altını kapatıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR