Piramit pasta nasıl yapılır? Evde muzlu piramit pasta yapımı

Çayın yanında tüketebileceğiniz hem lezzetli hem de pratik bir tatlı arıyorsanız piramit pastayı deneyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla toplantı gecelerinde müthiş gidecek olan piramit pasta, çikolata sevenlerin favorisi. Siz de piramit pastayı denemek istiyorsanız hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 07:33 GÜNCELLEME 06.03.2020 09:28 Yemek
Piramit pasta nasıl yapılır? Evde muzlu piramit pasta yapımı
Piramit pasta nasıl yapılır? Evde muzlu piramit pasta yapımı

Adını iç görünümünden alan, kıvamı bol çikolatalı, dilim dilim tüketilen mozaik pastanın yapımı çok eğlenceli bir tatlı tarifidir. Kolay şekil verilebilen piramit pasta, tatlı krizleri için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Son günlerde oldukça popüler olan piramit pastayı siz de denemek için geç kalmayın.

PİRAMİT PASTA TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
90 gram çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
Yarım su bardağı kuru meyve karışımı
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

piramit pasta tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle pastanın kremasını hazırlayarak başlayın. Bir tencereye süt, un, kakao ve toz şekeri alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağ ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ilınmaya bırakın.

Derin bir kabın içerisine bisküvileri gelişigüzel şekilde parçalayın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.

Oda sıcaklığında soğuyan kremayı kıvam alana kadar karıştırın.  Geniş bir dikdörtgen şeklinde kestiğiniz alüminyum folyo ya da streç filmi mutfak tezgahı üzerine açın.

Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyoyu rulo şeklinde sararak kapatın. Kıvam alıp donması için buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.

Beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR