Sakala çarpan çorba tarifi

Afyon mutfağının en güzel ve en muhteşem tarifleri arasında yer alan sakala çarpan çorba bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan bir lezzet. Siz de sakala çarpan çorbayı hazırlamak istiyorsanız haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2019 10:53 GÜNCELLEME 18.05.2019 10:53 Yemek
Sakala çarpan çorba tarifi
Sakala çarpan çorba tarifi

Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yöresinde yapılan sakala çarpan çorba iştah arttırıcı özelliği sayesinde çocuklar için vitamin kaynağı olacak. Bir kaşığında bile şifa var denilen sakala çarpan çorbanın yapımı da oldukça basit. İçerisinde bulunan erişte ve mercimeklerle oldukça doyurucu bir çorba olan sakala çarpan çorbanın kıvamı da çok doyurucu. Peki sakala çarpan çorba nasıl yapılır?

SAKALA ÇARPAN ÇORBA TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı erişte
8 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber

sakala çarpan çorba

YAPILIŞI

Soğanları ince ince doğrayın. Derin bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını ekleyin. Soğanları ilave ederek soteleyin, daha sonra un ilave edip iyice kavurun. 

Tavuk suyunu azar azar ekleyin, pürüzsüz bir kıvam için çırpıcıyla karıştırın. Haşlanmış yeşil mercimekleri tencereye ekleyin, tuz serpin. Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin. 15-20 dk pişirip ocağı kapatın. 

Küçük bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pul biber ekleyin. Daha sonra pişen çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR