Enfes kadayıf dolması nasıl yapılır?

Erzurum yöresinin en çok sevilen ve tüketilen tatlıları arasında yer alan kadayıf dolması, ağızda dağılan tadıyla kendine adeta hayran bırakıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz kadayıf dolması, çıtır çıtır olmasıyla da sık sık yapacağınız tarifler arasında. Peki evde kadayıf dolması nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2019 08:40 GÜNCELLEME 22.09.2019 08:41 Yemek
Enfes kadayıf dolması nasıl yapılır?
Enfes kadayıf dolması nasıl yapılır?

Tel kadayıfın Erzurum'da aldığı en lezzetli hallerinden biridir kadayıf dolması. Ceviz içiyle sarılıp, yumurtaya bulandıktan sonra kızartılan ve şerbetli olarak servis edilen tatlı Erzurum'un sembolleri arasında yerini çoktan almış. Genelikle Ramazan sofralarında mutlaka yapılan kadayıf dolmasını evde pratik bir şekilde yapmak ister misiniz? Tarifine ulaşmak için mutlaka yazımıza göz atmalısınız.

KADAYIF DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

400 gram tel kadayıf
200 gram ceviz içi
5 adet yumurta

Kızartmak için;

2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için;

750 gram toz şeker
500 ml. su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

kadayıf dolması

YAPILIŞI

Tarifi öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave ederek kenara alın.

Tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.

Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbet iyice çektikten sonra üzerine antep fıstığı tozuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR