Kışlık köz biber evde nasıl yapılır? Közlenmiş kırmızı biber turşusu yapımı

Yaz aylarında uygun fiyata satılan kapya(kırmızı) biber, kış aylarında da tüketilmek için konserve şeklinde yapılarak saklanır. Anadolu'nun eşsiz lezzetleri arasında yer alan kırmızı köz biber konservesi ister meze olarak isterseniz de farklı şekilde sofralarda yerini alır. Siz de kırmızı biberden konserve yapmak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife bir göz atın.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2019 08:21 GÜNCELLEME 29.10.2019 08:22 Yemek
Kışlık köz biber evde nasıl yapılır? Közlenmiş kırmızı biber turşusu yapımı
Kışlık köz biber evde nasıl yapılır? Közlenmiş kırmızı biber turşusu yapımı

Mutfakta kadınların kış hazırlıkları tam göz devam ediyor. Birbirinden enfes sebzeler şişlere koyularak özel soslarla buluşuyor. Biraz yapımı zahmetli olan bu konserveler kışın pratik bir şekilde hazırlanarak sofralara getiriliyor. Bu yapılan konserveler arasında közlenmiş kapya biber de var. Yoğurtla, salatalarda ya da sadece kendisini nefis bir şekilde tüketebileceğiniz kırmızı biber turşusunun tadı damağınızda yer edecek. Kahvaltılarda ve 5 çayına tüketebleceğiniz közlenmiş kırmızı biber turşusu tarifini denemenizde fayda var. Lezzetli olduğu kadar bir o kadar da sağlıklı olan közlenmiş biber turşusunun tarifini ve püf noktalarını bilmeyenler için hazırladık. 

kırmızı kapya biber

NOT: Biberleri seçerken, koyu renk ve büyük olanları tercih edin. Bu tarz biberlerin közlenmesi daha kolay oluyor. Şekli ve rengi bozuk olanları közlememeye dikkat edin. 

EVDE DOMATES KONSERVESİ NASIL YAPILIR? Öğrenmek istiyorsanız tıklayın...

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

5 kilo büyük boy kırmızı (kapya) biber
2,5 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı sızma zeytin yağı
Yarım çay bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı esmer şeker
2 baş sarımsak
1 demet maydanoz

közlenmiş biber

YAPILIŞI

İlk olarak biberleri yıkayın ve kurulayın. Yakınlarınızda taş fırın var ise kırmızı biberleri tepsiye koyun ve fırına verin. Evdeki fırında yapacaksanız fırının ayarınız ızgara ayarına getirin. Biberleri tepsiye yerleştirin ve biberlerin her iki tarafını 20 dk közleyin. 

Daha sonra yıkadığınız sarımsak ve maydanozu ince doğrayın. Maydanozun saplarını da kullanın. Közlenen biberleri fırından çıkarır çıkarmaz bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını iyice kapatın. Böylece kabukları daha iyi çıkacaktır.

Biberlerin kabuklarını sıyırdıktan sonra 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Bir kapta sirke, limon ve zeytinyağını birleştirin. 

közlenmiş biber turşusu nasıl yapılır

Cam kavanoz kullanmaya dikkat edin. Cam kavanozlarını kaynar su içinde 5 dk sterilize edin. 

Daha sonra kavanozların en altına maydanoz saplarından birazını koyun, onun üzerine köz biberlerden birazını ekleyin, ardından sarımsak ve maydanoz en üste gelecek şekilde yerleştirin.  Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Karanlık bir ortamda saklayın. 10-15 gün sonra tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

YORUMLAR 2
  • Meryem Akan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin verdiğiniz tarifi yaptım üstüne bide bu tarifi yaptım. Harika bir kombin oldu https://youtu.be/XYg7LFVcuac
    Cevapla
  • Emre Akan 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tarif
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR