Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi tarifi

Genellikle kahvenin yanından ikram edilen un kurabiyesi, Türk mutfağının en vazgeçilmez lezzetleri arasında. Ağızda dağılan kıvamı damaklarda bırakan iz ile herkesin severek yediği un kurabiyesini evde pratik şekilde hazırlamak istiyorsanız hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 11:12 GÜNCELLEME 04.03.2020 11:12 Yemek
Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi tarifi
Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesi, tereyağ, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve aynı adı taşıyan undan yapılan bir tür hamur işi çeşididir. Daha çok çocukluğunuzda tattığınız ama şimdi sadece pastanelerde gördüğünüz bu nefis kurabiyeyi, evde yapmaya ne dersiniz? Şöyle ağızda dağılan, pudra şekeri serpilmiş tazecik bir un kurabiyesini evde kolayca yapmak istiyorsanız aşağıda hazırladığımız tarife uyabilirsiniz. Evinize mis kokular yayan, kolayca hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tarifi çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak. Tadını oldukça beğeneceğiniz, ağızda dağılan ve görseliyle iştah açan un kurabiyesi tarifi tam kıvamında. Peki neler lazım un kurabiyesi tarifi için? Püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim...

un kurabiyesi tarifi

UN KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket margarin 
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un

un kurabiyesi püf noktaları

YAPILIŞI

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz.. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. Sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.

Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.

Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk pişirin. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR