Pastane usulü kolay ekler nasıl yapılır?

Yağmurlu bir günde sıcacık kahvenizin yanında severek yiyebileceğiniz kolay ve pratik bir ekler pasta yapmak isterseniz hazırladığımız bu tarifi deneyebilirsiniz. Çocukların çok sevdiği ekler ev yapımı tarifiyle daha da sağlıklı hale gelecek.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 06:30 GÜNCELLEME 18.02.2020 13:20 Yemek
Pastane usulü kolay ekler nasıl yapılır?
Pastane usulü kolay ekler nasıl yapılır?

Ekler, yumuşak ve ince hamurun arasına muhallebi kıvamında krema doldurulmuş  sonrasında çikolata sosuna bandırılarak servis edilen bir tatlıdır. Pastanelerde gün içerisinde çok fazla satılan ekler pastasını evde de yapabilirsiniz. Klasik bir pastane tatlısı olan ekler, evde yapılmasa da kalabalık misafirlere ikram etmek için uygun bir tatlıdır. Yanında tuzlu kuru pastalarla da servis edilen ekler evde nasıl yapılır? Ekler yaparken nelere dikkat etmeli? Misafirleriniz yaptığınız lezzetli eklerleri tattıklarında ve bunların pastane işi değil el işi olduğunu öğrendiklerinde çok şaşıracaklar.

en kolay ekler

EKLER TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz

Kreması için;

2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için;

1 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema

ev yapımı ekler

YAPILIŞI

Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirin. Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın.

Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğuttuktan sonra içine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin. 

Yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma poşetine koyun ve altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru sıkın. 

Hamurları 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 

Kremasını hazırlamak için tüm krema malzemelerini bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra ocağın üzerine alın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulu eritin ve içine krema ekleyerek hızlıca karıştırın. 

Bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün ve içine krema ekleyin. Daha sonra üstlerini çikolata sosuna batırın ve servis edin. 

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR