Çıtır çıtır köy ekmeği nasıl yapılır? En sağlıklı köy ekmeği tarifi

Sosyal medyada verdiği yemek tarifleri ve içten paylaşımlarıyla tanınan Nermin Yazılıtaş, ev yapımı köy ekmeğinin tarifini yayınladı. Hem döküm tencere kullanarak pişirilen hem de oldukça pratik bir tarif paylaşan Nermin Yazılıtaş'ın çıtır çıtır köy ekmeği tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2020 06:35 GÜNCELLEME 06.04.2020 09:20 Yemek
Çıtır çıtır köy ekmeği nasıl yapılır? En sağlıklı köy ekmeği tarifi
Çıtır çıtır köy ekmeği nasıl yapılır? En sağlıklı köy ekmeği tarifi

Son zamanlarda trend olan evde ekmek yapımı adeta çığ gibi büyüyor. Sağlıklı yaşam mottosunu devam ettirmek isteyenlerin çok beğeneceği bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Köy ekmeği "Fransız ekşi mayası" olarak da adlandırılan Pain de campagne, tipik olarak doğal mayalama veya fırıncı mayalarından yapılan büyük yuvarlak bir somundur. Bu ekmeğin geleneksel versiyonlarının çoğu, beyaz un ile tam buğday unu ve / veya çavdar unu, su, mayalama ve tuz kombinasyonundan yapılır.  Yediğimize içtiğimize dikkat ettiğimiz şu günlerde Sevgili Nermin Yazılıtaş'tan enfes bir köy tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. Çıtır çıtır daha pişmeden kokusu tüm mutfağı saran köy ekmeğinin üzerine tereyağı sürerek yiyebilirsiniz. Evlerinizde çok pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu ekmek döküm tencerede pişiyor. Gelin birlikte köy ekmeği yapımını öğrenelim:

TIKLA OKU: EVDE NORMAL EKMEK YAPIMINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN...

NERMİN YAZILITAŞ'TAN KÖY EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un ( 250 ml bardak )
1 ,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş mayanın yarısı
Hamuru toparlamak için en son 1 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI

Bir yoğurma kabına suyu ve mayayı koyup kaşıkla karıştırın, yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun.

En son üzerine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağ ekleyip toparlayın hamuru. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmasını sağlayın.

Mayalanan hamuru tezgaha alıp videoda olduğu gibi hamuru katlaya katlaya toparlayın.

Demir döküm tencereye bolca un serpip hamuru içine yerleştirin kapağı kapalı olarak yarım saat mayalandırın ve üzerine un serpip bir bıçak ile tek derin bir çizik atın önceden ısıtılmış alt üst ayarda 250 derece fırında önce 20 dakika kapağı kapalı pişirin.

Sonra kapağını açıp fırını 200 dereceye düşürüp 15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR