En kolay menemen tarifi! Kahvaltılık enfes menemen nasıl yapılır?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemen neredeyse her kahvaltıda yapılıyor. Her evde pratik bir şekilde hazırlanan menemenin domatesin uygun olduğu dönemde kışlığı bile hazırlanıyor. Peki kahvaltılık enfes menemen nasıl yapılır? Menemen pişirmenin en kolay yolu nedir? İşte menemen tarifi:

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2020 11:45 GÜNCELLEME 09.04.2020 11:45 Yemek
En kolay menemen tarifi! Kahvaltılık enfes menemen nasıl yapılır?
En kolay menemen tarifi! Kahvaltılık enfes menemen nasıl yapılır?

Kaşarlı, sucuklu, soğanlı, soğansız ya da damak zevkinize göre dilediğiniz malzemeyi ekleyebileceğiniz menemen, en zor zamanların bile kurtarıcısıdır. İster sabah kahvaltısında isterseniz de akşam canınız yemek yemek istemediğinde pişirebileceğiniz menemen, en çok öğrenciler tarafından yapılıyor. Sabah kahvaltılarında genellikle soğansız menemen tercih edilirken, akşam yemeği olarak tüketilecek menemende ise genellikle soğan tercih ediliyor. Yazın lezzetli domateslerden konserve bile yapılıyor. Ekmeği de banmalara doyum olmaz menemen tarifi bugünkü yazımızda.

MENEMEN TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
3 adet yumurta

YAPILIŞI

Tavaya sıvı yağ ve biberleri alıp güzelce soteleyin. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edip, pişmesini sağlayın.

Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak pişirmeye bırakırsanız lezzeti daha güzel olacaktır. 

Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırın. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. 

Pişen menemeni sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR