En kolay köstebek pasta nasıl yapılır? Mini köstebek pasta tarifi

Köstebek yuvasını andıran bu tatlıyı herkes bayılacak. Özellikle meyveli hafif tatlılardan hoşlananların seveceği bir tat. İşte hem kek hem meyve karışımını içinde bulunduran şahane mini köstebek tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2020 12:02 GÜNCELLEME 16.04.2020 12:03 Yemek
En kolay köstebek pasta nasıl yapılır? Mini köstebek pasta tarifi
En kolay köstebek pasta nasıl yapılır? Mini köstebek pasta tarifi

Mini köstebek pastaların yapımı biraz uğraştırsa da şahane görüntüsü ve enfes tadıyla çay saatlerinin çok tercih edilen tariflerinden biri haline geldi. Küçük porsiyonluklar şeklinde yapılan bu tarifi sevdiklerinize özel günlerde yaparak onları sevindirebilirsiniz.  Porsiyonluk olması servis kolaylığı sağlarken, içindeki krem şanti dolgusu ve arasındaki muzla adeta zirveye oynuyor. Köstebek pasta görüntüsüyle de lezzetiyle de özellikle çay saatlerinin favori lezzetlerinden olacak. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli pasta tariflerinden ister muzlu isterseniz çilekli ya da sevdiğiniz malzemelerle değiştirerek yapabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra dinlendirip hangi boyutta köstebek pasta yapmak isterseniz kesip servis tabağına alabilirsiniz. Gelin birlikte köstebek pasta yapımını öğrenelim...

MİNİ KÖSTEBEK TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 buçuk yemek kaşığı kakao

İçi için:

1 buçuk su bardağı soğuk süt
2 paket krem şanti
3 adet muz

YAPILIŞI

İlk olarak hızlıca 2 paket krem şantiyi 1 buçuk su bardağı sütle çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun. 

Köstebek pastanın keki için şekeri ve yumurtayı iyice karışana kadar mikserle çırpmaya devam edin. Çırptıktan sonra sıvı yağı sütü ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın. 

Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsiye döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar şeklinde kesin.

Artan kek kenarlarını robota koyup un haline getirin. Buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi buzdolabı poşetine boşaltın. Yuvarlak kestiğiniz parçaların üzerine krem şantiden çok az koyun.

Koyduktan sonra krem şantinin üzerine dilimlenmiş muzlardan yerleştirin. Ardından yerleştirdiğiniz muzların üstüne tekrar biraz krem şanti koyun. Robotla un haline getirdiğiniz kek kırıntılarını hazırladığınız parçaların her tarafına bulayın.

Her tarafına kırıntı olan mini köstebek pastaları tepsiye dizin. Daha sonra 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR