Limonla yapılan en güzel tarifler! En kolay limonlu tatlı tarifi

Limonun faydalarını bilmeyen yoktur. Düzenli olarak tüketilmesi halinde tansiyon hastalıklarına, hazımsızlık problemlerine ve solunum bozukluklarına iyi gelir. Bunlarla beraber C vitamini açısından son derece zengindir. Sizler için limonun hem limonun faydalarından yararlanabileceğiniz hem de lezzetli yemekler hazırlayabileceğiniz tarifleri derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 12:00 GÜNCELLEME 27.04.2020 12:11 Yemek
Limonla yapılan en güzel tarifler! En kolay limonlu tatlı tarifi
Limonla yapılan en güzel tarifler! En kolay limonlu tatlı tarifi

İnsan sağlığına faydaları ile bilinen limonu mutfakta kullanarak adeta bir lezzet şöleni yapabilirsiniz. Ekşi olmasıyla bazı tariflere enfes bir tat katan limon, her mevsim kolayca bulunabiliyor. İçeceklerde ve yiyeceklerde muhteşem antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ve ferahlatıcı etkileri yüzünden sıklıkla tükettiğimiz bir narenciye olan limon Türk mutfağında da sık sık kullanılıyor. Evinizde bulunan tap taze limonlarla kıvamını muhteşem tarifler hazırlama ne dersiniz? Lezzeti boyundan büyük yapılışı ise oldukça basit olan limonlu tarifler çocukların da ilgisini çekecek. Kıyır kıyır ağızda dağılan limonlu bardan kurabiyelere, limon marmeladından reçeline kadar tüm tarifler bugünkü yazımızda. Püf noktalarına dikkat ederek yapacağınız bu tarifler sizin de vazgeçilmeziniz olacak türden. Gelin birlikte birbirinden enfes limonlu tarifler hazırlayalım:

LİMONLU BAR 

MALZEMELER

1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
4 adet yumurta
2 adet limonun suyu
Pudra şekeri
1 adet limon

YAPILIŞI

Bir kasenin içinden tereyağı, 2 bardağı un ve yarım su bardağı şekeri karıştırın. Karışımı tepsiye koyarak elinizle bastırın ve fırında 15-20 dakika pişirin. Farklı bir yerde kalan şekeri, unu, yumurtayı ve limon suyunu çırpın.

Hazırladığınız ikinci karışımı fırında bununla karışımın üzerine koyun. Fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişme işleminden sonra dilimler halinde kesin, pudra şekeri ve limon dilimleri ile süsleyin. 

LİMONLU KURABİYE 

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
Çeyrek fincan taze sıkılmış limon suyu
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı vanilya özü

YAPILIŞI

Bir kabın içinde şeker ve tereyağını çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek elinizle yoğurun. Oluşan hamuru şekiller vererek fırın tepsisine dizin. Kurabiyeleri 20 dakika boyunca 180 derecelik fırından pişirin. 

LİMON MARMELADI 

MALZEMELER

2 kg limon
4 litre su
4 kg toz şeker

YAPILIŞI

Limonları sıkın. Suyunu farklı bir kabın içine alarak aklan limon kabuklarını ince dilimler halinde kesin.

Limon suyunu ve limon kabuklarını üstlerine su ekleyerek pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayan karışımın içine toz şekeri azar azar ekleyerek karıştırın. Marmelat kıvama gelmeye başladıktan sonra kavanozların içine alarak buzdolabından soğumaya bırakın. 

EN FARKLI LİMONATA TARİFLERİ 

Tarife ulaşmak için buraya tıklayınız. 

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR