Beef Stroganoff nedir? Beef Stroganoff nasıl yapılır?

Akşam yemeğinde şık ve lezzetli bir yemek yapmak ve misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız Beef Stroganoff tarifi tam size göre. Kıvamıyla damaklarda iz bırakacak olan Beef Stroganoff nedir? Beef Stroganoff nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifimizi haberimizden öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 13:00 GÜNCELLEME 27.04.2020 13:00 Yemek
Beef Stroganoff nedir? Beef Stroganoff nasıl yapılır?
Beef Stroganoff nedir? Beef Stroganoff nasıl yapılır?

Şık restoranlarda görmeye alıştığımız Beef Stroganoff'u evinizde yapmak istiyorsanız bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Et soteden yapılan bir Rus yemeği olan Beef Stroganoff, genellikle smetana ile servis edilir. Yapımı 19. yüzyıla kadar dayanan lezzetli yemeğin adı Türkçesiyle dana strogonoftur. Görünümü kadar lezzeti de iştah açıcı olan bu yemeğin ve özellikle Rusya ve Ukrayna’da tüketilen bu yemeği sizler de kendi mutfağınızda kolayca pişirebilirsiniz. Bu lezzetli yemeğin püf noktası ise etin seçimi, kesim ve kullanılan pişirme tekniğidir. İlk olarak eti yüksek ısıda soteleyip, suyunu içinde hapsetmeyi başardınız mı yemeğiniz büyük oranda hazır demektir. Kremayı ekledikten sonra pişirme işlemine kısık ateşte devam etmeniz gereken muhteşem bir akşam yemeği tarifimiz haberimizin detaylarında.

BEEF STROGANOFF TARİFİ:

MALZEMELER

Bir kilo kontrfile
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
1 adet renkli dolmalık biber
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
5 adet kornişon turşu
1 yemek kaşığı hardal
1,5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 paket krema

YAPILIŞI

Aldığınız kontrfileyi şeritler halinde kesin. Soğanı, sarımsağı ve dolmalık biberleri doğrayın. 

Salatalık turşularını ve mantarları da doğrayın. 

Zeytinyağını tavaya alın ve etleri tavada renkleri değişene kadar pişirin. Etler kavrulmaya başladıktan sonra içine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra içlerine defne yaprağı atın. 

Un ve doğranmış biberleri ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi de yemeğin içine koyduktan sonra bir süre daha pişirin. Daha sonra defne yaprağını yemeğin içinden alın. 

İçine tereyağı koyun, son olarak da krema ve salatalık turşularını ekleyin. Bu şekilde 10 dakika pişirin. Pişen yemeği bekletmeden sıcak bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR