Yerli otomobil ilk kez görüntülendi

Bakan Işık, yerli otomobil için 3 prototipin çıktığını ve 4. prototipin de üretildiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2015 10:49 GÜNCELLEME 13.10.2015 17:18 Yeni modeller
Yerli otomobil ilk kez görüntülendi
Yerli otomobil ilk kez görüntülendi

Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda kamuoyuyla paylaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 prototip üretildiğini, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Işık, "TÜBİTAK öncülüğünde geliştirdiğimiz Yerli Otomobilimizin prototip fotoğrafını(Kamuflajlı) Milletimizle paylaşıyorum" diyerek twitter adresinden yerli otomobilin fotoğraflarını paylaştı.

Bakan Işık, yerli otomobile ilişkin, 2016'da her türlü arazi şartında deneyecekleri 30-40 araç üretmeyi, 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yerli otomobil konusunda babayiğit arandığını söyleyen Bakan Işık, "Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım" dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • alp 9 yıl önce Şikayet Et
    Babayiğit her kimse devlet sözleşme imzalasın ilerde yabancılara satılmaması için, aksi taktirde bütün emek boşa gider.
    Cevapla
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • Ayşe Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Batı bizi elinden çıkarmaya çalıştığı bi teknolojiyle oyalamıyordur umarım. Batı'ya rakip olabilmemiz için en kısa zamanda elektrikli araç üretimine ve alternatif, temiz enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım. Yoksa bukadar emek boşa çıkar.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan adinin alinmis olmasi her büyük Firma böyle yapmisdir mesela vw böyle bir cok marka alip gelistirip büyümüstür hersey süper Dogru yapiliyor kutlarim
    Cevapla
  • Bill 9 yıl önce Şikayet Et
    durum şöyleki: yeni gelistirilen araaclar, once kaporta yani dis tasarim olarak degil, motor,sansiman vs. gibi aracin gorunmeyen kismi uzerinde gelistiriliyor. yazida bahsi gecen gm a ait araclar, motor aksamlari hazir olan yeni projeler icin kasalarini yani arabanin kullaniciya bakan kismini bir nevi kiraya veriyorlar. ve yeni firmalar oncelikle motorlarinin verimleri dayanikliligini test edip gelistiriyor. daha sonra tasarim muhendisleriyle dis gorunum icin isler gerceklestiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR