Toyota C-HR banttan indi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye “Toyota C-HR” seri üretimine başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2016 10:17 GÜNCELLEME 10.11.2016 10:17 Yeni modeller
Toyota C-HR banttan indi
Toyota C-HR banttan indi

Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover araç olan Toyota C-HR, yapılan törenle üretim hatlarından çıkmaya başladı.

Toyota C-HR ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Japonya dışında “Yeni Global Platform”da (TNGA) araç üreten ilk denizaşırı üretim tesisi oldu. C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlayı planlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin toplam ihracat yaptığı ülke sayısı ise 52’den 97’ye çıktı.

Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve crossover

Toyota C-HR, Türkiye’de üretilen ilk hibrit ve ilk crossover olurken, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ise Yeni Global Platform’da (TNGA) Japonya dışında üretim yapan ilk fabrika oldu. Gövde dayanıklılığını daha da artıran Yeni Global Platform, sağladığı düşük ağırlık merkezi sayesinde daha güvenli ve keyifli sürüş imkanı sunarken, diğer yandan aynı platform üzerinde ortak parçaların kullanılabilmesine olanak vererek verimlilik artışı da hedefliyor.

Toyota C-HR’ın barındırdığı Yeni Global Platformun gereksindirdiği yeni teknoloji yatırımları da yan sanayiler tarafından bu süreçte yapıldı. Buna paralel olarak kaliteli ve istenilen miktarda üretim yapılabilme potansiyeli artırılmış oldu. Toyota C-HR projesi ile birlikte mevcut durumda, ilave 8 firma dahil olmak üzere toplam 87 yerel yan sanayi ile çalışma yapılıyor.

Gerçekleşen törende konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, ”Ürettiğimiz araçların yüksek kalitesi sayesinde bu önemli projeye Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye atandı. Bu Toyota’nın fabrikamıza olan bakışının ve güveninin en önemli göstergesidir. Sadece Avrupa’da değil, global düzeyde de en iyi fabrikalardan biriyiz. Çalışmalarımızın bir ödülü olarak, bugünkü tarihi dönüm noktası, bizim için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Toyota C-HR ile şirketimizin Türkiye’nin önde gelen ihracatçıları arasındaki konumu daha da ileriye taşınacak. Proje için, hükümetimiz ve yerel yöneticilerimizin yatırım ve istihdam ekseninde çok önemli destekleri oldu. Bunun için kendilerine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu güvene ve desteğe layık olmaya çalışacağız. Bugün bulunduğumuz yere; yetenekli, kalifiye ve işine yürekten bağlı çalışanlarımızla geldik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yan sanayilerimize de bir ekip ruhu içerisinde yakın işbirlikleri ve katkıları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toyota Motor Avrupa Genel Müdür ve CEO’su Dr Johan van Zyl ise “Crossover segmenti çok hızlı bir şekilde büyüyor. Toyota, C-HR ile kompakt crossover pazarına çok güçlü bir giriş yapmış olacak. Hibrit teknolojisi, Avrupa ve global stratejimizin temelini oluşturuyor. 2020 yılına kadar, Avrupa’da sattığımız her iki araçtan birinin hibrit motorlu olmasını planlıyoruz. Toyota C-HR, bu hedefe ulaşmamıza çok büyük katkı sağlayacak. Sakarya’ya ve Türk otomotiv sanayine bu yatırım ve istihdam ile katkıda bulunuyor olmaktan son derece memnunuz. Bize bu konuda büyük katkıları olan Türk yan sanayimize ve güvenleri için Türk halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Toyota Motor Corporation İcra Komitesi Üyesi Moritaka Yoshida ise “Toyota, üçüncü ve yepyeni bir modeli Türkiye’de üretme kararı aldığında, bu benim için hiç sürpriz olmadı. Toyota global anlamda, Toyota Türkiye’nin kalite konusundaki üstünlüğünü, çalışma azmini ve güvenli çalışma konularına olan bağlılığını takdirle karşılıyor. Bu yeni modelle birlikte, küresel üretim haritasında Toyota Türkiye’nin artan önemini de belirtmek istiyorum. Bize göre otomobil üretimi anlamında Türkiye gerçekten önemli ve doğru bir yer. Sonuç olarak, biz Toyota Türkiye’nin Toyota C-HR’ı sadece Avrupa için değil, dünyanın başka bölgeleri için de üretebileceğine güvendik ve inandık. Bu inancın somut bir çıktısı olarak, 2017 yılı başından itibaren Toyota Türkiye’nin, bizim en önemli pazarlardan biri olarak gördüğümüz Kuzey Amerika pazarına da ihracata başlayacağını açıklıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ” şeklinde açıklama yaptı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 1990 yılında kuruldu. 1994 yılında ilk defa Corolla sedan ile üretim faaliyetine başlandı. 2004 yılında Türkiye’de üretilen ilk MPV olarak üretimine başlanan Verso ile fabrikanın üretim kapasitesi yılda 100 bin adetten 150 bine çıktı. 2014 yılında üretimde 20. yılını kutlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2016 Şubat ayında üretmeye başlayacağını duyurduğu Toyota C-HR’ın 9 Kasım 2016 tarihi itibarıyla seri üretimine geçti. Böylelikle yıllık üretim kapasitesi 280 bin adede çıktı.

YORUMLAR 3
  • Sinan Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeyi bırakta açıkça desene para bitti sizi biraz daha nasıl sömürürüz çaktırmadan, bunun yollarını arıyoruz.
    Cevapla
  • mehmet ceylan 7 yıl önce Şikayet Et
    benim bir fikrim var sizinlz paylasmak isterim
    Cevapla
  • enes 60 7 yıl önce Şikayet Et
    söyle bakiyim neymiş fikrin :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR