Ford Fiesta yenilendi! İşte yeni hali

Ford, küçük sınıftaki iddialı temsilcisi Fiesta'yı yeniledi. Yeni Fiesta, Almanya'nın Köln kentinde görücüye çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2016 12:17 GÜNCELLEME 30.11.2016 14:32 Yeni modeller
Ford Fiesta yenilendi! İşte yeni hali
Ford Fiesta yenilendi! İşte yeni hali

Yeni Fiesta'yı tanıtan Ford, bu otomobilin, selefine göre büyüdüğünü ve güvenliği ile verimliliğinin arttığını iddia ediyor.

Aracın ön yüzünde büyük bir değişiklik göze çarpmazken, görenlerin bu aracın Fiesta olduğunu tahmin etmeleri hiç de zor olmayacak gibi görünüyor.

Ford, Fiesta'da 2002 yılından itibaren kullandığı dikey arka stop formuna artık bir son vermiş. Yatay arka stoplar otomobilin daha geniş görünmesini sağlamış.

Modelde; Titanium, Vignale ve Active soft-roader donanım seviyelerinin yanında sportif görünüm isteyenler için ST-Line versiyonu da bulunacak. Active soft-roader ismi verilen versiyonda, Fiesta'yı crossover havasına bürünmüş olarak ilk kez göreceğiz.

Yeni Ford Fiesta, bu versiyonda arttırılmış yerden yükseklik, tavan barları ve değiştirilmiş dış görünüm ile Volkswagen Cross Polo'ya rakip olacak gibi görünüyor.

Yeni Fiesta'nın iç mekanında da yenilikler devam ediyor. 8 inç büyüklüğünde ekrana sahip bilgi-eğlence sisteminde Ford'un yeni sesli komut sistemi SYNC 3 de bulunuyor..
Otomobilde, gelişmiş güvenlik sistemlerine de yer verilmiş. Bunlardan; yayalara çarpma uyarısı, yatay ve dikey park asistanı, adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi ve şerit takip asistanı gibi özellikler öne çıkıyor.

Güç seçenekleri ile ilgili ise detaylı bilgi paylaşılmazken, mevcut 1,0 lt'lik üç silindirli turbo destekli EcoBoost benzinli motor ile beraber öncekilere göre daha güçlü bir turbo dizel motora yer verilmesi bekleniyor.

Otohaber

YORUMLAR 5
  • doğukan susuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda aracın arkasını yenilemişler eski kasası ütüye benziyordu:) iç mekanda fena değil.
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    2017 ford fiesta,nın kasası güzel olmuş,biraz eysikleri var mesela,tavan arka cama inerken çok aşağı yumulmuş aynı fokus heçbekler gibi olmuş,ve motor seçeneklerine gelince,ford zaten 1.5 dizel 120 beygir motoru var,birde bunun yanına 1.5 benzinli 120 beygir motor koyarsa,hem fokus ta hemde fiesta da kullanırsa başarılı olur.
    Cevapla
  • zaza63 7 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten çok kötü...
    Cevapla
  • eleştiri 7 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadas ford kendini iyice küçülttü bu ne saçma bir tasarımdır yaa. 2007 focus ghia kasası gibi kasadan sonra bu tip tasarımlar tam bir facia. millet tırmanışa geçer bunlar çöküşe geçiyor..
    Cevapla
  • sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka, haberdeki model fiesta sen eski focus kasasıyla kıyaslıyorsun. fiesta zaten geniş bir araç değildi ayrıca bundan bir önceki kasasına göre bence daha yakışıklı olmuş.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR