Anadolu'nun yıldızı Malatya'ya İstanbul vizyonu

Yerel seçimler, büyük şehirlerde olduğu kadar 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanacak olan Malatya gibi Anadolu'nun önemli kentlerinde de büyük bir heyecanla bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2013 10:03 GÜNCELLEME 20.11.2013 18:15 Yerel Yönetimler
Anadolu'nun yıldızı Malatya'ya İstanbul vizyonu
Anadolu'nun yıldızı Malatya'ya İstanbul vizyonu

AK Parti'nin açık ara önde olduğu Malatya'da en çok merak edilen konuların başında 1 Nisan tarihinden itibaren Büyükşehir statüsü kazanacak ilde kimin Belediye Başkanı olacağı geliyor.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda Ak Parti Genel Merkezinde oluşturulan komisyonlar çalışmalarını devam ettiriyor. Komisyonlar özellikle temayül yoklaması ile ilde yapılan anket sonuçlarını değerlendirerek en doğru adayı Başbakan Erdoğan'a sunmak konusunda yoğun bir çalışma temposu içindeler.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen önemli aday adaylarından biri de Sami Er. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Malatya'dan Ak Parti Milletvekilliği için aday adayı olan ve yapılan temayül yoklamasında 920 oy ile birinci olurken en yakın rakibine 410 oy fark yapan Sami Er, kentte yapmış olduğu çalışmalar ve belediyecilik tecrübesi ile Malatya için önemli bir aday adayı durumunda.



2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Er'in belediyecilik tecrübesi de sırasıyla Bağcılar, Fatih ve Üsküdar Belediyeleri'nde görev yaptığı 20 yıllık süreci kapsıyor. 2005-2008 yıllarında Fatih, 2011-2014 arasında ise Üsküdar Belediyelerinde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve Malatya'da görev yaptığı dönemde 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planına imza atan Sami Er'in en büyük isteği ise Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Malatya'ya atılım yaptırıp yeniden inşa etmek.



Sami Er, dünyanın marka değeri taşıyan 100'den fazla şehrini gezerken buralarda gerçekleştirilen belediyecilik hizmetlerini de yakından inceleme fırsatı bulmuş. Edindiği bilgi birikimini Malatya'ya taşımayı hedefleyen Sami Er "2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaparken memleketinin en ücra köy ve mezrasına kadar gittiğini ve bu alanlara götürmüş olduğu hizmetlerle hemşerileri tarafından çok iyi tanındığını" ifade ediyor.

Başbakan'ın Kalesi durumunda bulunan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevindeyken bu görevinden ayrılarak yeni Büyükşehir olan iller arasındaki Malatya'da Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Sami Er, Anadolu'ya İstanbul vizyonu taşıma söylemi ve iddialı projeleriyle dikkat çekiyor.

Tek merkezlilikten uzak bir Malatya

Şehrin hızlı bir şekilde batıya doğru genişlemekte olduğunu, fakat batı ve doğudaki askeri alanların varlığı nedeniyle bu bölgede genişleme imkânı olmadığını belirten Sami Er'in yeni dönemdeki en önemli projelerinden birini, askeri alanların buradan kaldırılması ve bu bölgelerin Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin işbirliği halinde imara açılması oluşturuyor. Doğru imar uygulamaları ve yapılacak yatırımlarla doğu ve batı yakalarının birer alt merkez hüviyetine kavuşmasının doğru olacağına inanan Er, Malatya'nın gerçek bir büyükşehir olabilmesi için tek merkezlilikten kurtulmasının önemine vurgu yapıyor.

Malatya'nın dört bir tarafındaki baraj göllerinin çevre düzenlemesi yapılarak insanların aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar planlayan Sami Er'in ayrıca sahil yolu, raylı sistem projesi, köy yerleşim alanları ve tip yapı projesi, kentsel dönüşüm projesi, kültür varlıklarının ihya edilmesi ve turizmin geliştirilmesi, yeni büyükşehrin her ilçesine özgü farklı projeler geliştirme yönünde çalışmaları da mevcut.
Malatya'nın büyükşehir olması ile aynı zamanda bulunduğu bölge içerisinde çok önemli bir merkez haline geleceğini iddia eden Sami Er, Malatya'yı hak ettiği yere taşımak adına kültür ve turizmden sosyal projelere, ulaşımdan park ve yeşil alanlara, kentsel dönüşümden spor ve yaşam merkezlerine kadar her alanda ürettiği projelerle kalıcı hizmetler sunmayı hedefliyor.

* Bu bir reklamdır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR