CHP'nin 'yıkılmaz' denilen kalesi de yıkıldı!
Yozgatı'n Boğazlıyan ilçesinde yıllarca kazanmayı başaran CHP ve sol partiler uzun senelerin ardından bu ilçeyi AK Parti'ye kaptırdı.
ABONE OL
Ökkeş Koska'nın haberi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yozgat ilçeleri arasındaki kalesi olarak bilinen ve son iki dönemdir Mustafa Özdal'ın koltuğunu koruduğu Boğazlıyan ilçesini kazanmak için tüm imkanlarını seferber eden AK Parti bu kez hedefine ulaştı. Geçtiğimiz yıllarda CHP'nin üstünlük sağladığı ilçede sadece 18 Nisan 1999'da MHP Belediye Başkanlığı seçimini kazanmayı başarmıştı.
Boğazlıyan'da yıllara göre partilerin aldığı oy oranları şöle: 26 Mart 1989 SHP 58:002, 27 Mart 1994 SHP 48. 146, 18 Nisan 1999 MHP 49.106, 28 Mart 2004 CHP 43.028, 29 Mart 2009 CHP 39.500, 30 Mart 2014 Ak Parti 39.864.
18 Nisan 1999 seçimlerinde sol kesimin oyları CHP ve DSP arasında bölünmesi ve Abdullah Öcalan'ın yaklanması milliyetçi oyları yükseltmiş MHP 98 oy farkı ile Boğazlıyan Belediye başkanlığını kazanmıştı.
KURMAYLAR BOĞAZLIYAN'A ÇIKARMA YAPTI
2009 yılında da Boğazlıyan belediyesinde seçimleri kazanmak istemesine rağmen bunda başarılı olamayan AK Parti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile yaptığı çıkarmaların karşılığını aldı.
Seçimlere AK Parti adayı olarak katılan ve iktidar kurmaylarının desteğini arkasına alan Hamdi Erdal, Boğazlıyan ilçesinde CHP'nin üstünlüğüne son veren isim olmayı başardı. Bir önceki dönemde CHP'nin milletvekili adayı olarak gösterdiği Ali Ayık'la girdiği yarış sonucunda aldığı 3 bin 651 oy ve yüzde 39'luk oy yüzdesi ile en yakın rakibine 500'e yakın oy, yüzde 6'lık bir fark atan Erdal ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Seçimin bir başka iddialı adayı MHP'li Feramuz Bozoğlu ise 2 bin 233 oy alırken, ancak yüzde 23.8'lik bir yüzde yakalayabildi.

Seçim çalışmaları kapsamında bir çok ile giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, metropoller dışında ilçeleri çok fazla ziyaret etmemesine rağmen Boğazlıyan'da miting düzenlemesine karşın yine de kaybetti.
okkes.koska@haber7.com
-
Ferudun Can Kalaycı 11 yıl önce Şikayet EtSelamlar. Boğazlıyan kaymakamını şehid edenler seçimde kazanmış demek. hayırlısı artık inşaallah bu millet uyanır.Beğen
-
Sendogan YAZCICEK 11 yıl önce Şikayet EtSonunda !!!. Bunca sene Chp 'ye oy verip sefalet süren bir ilçe artık Ak Parti ile emin ellerde. Geçmiş senelerde Chp ye oy vermiş olanlar bile iyi ki Ak Parti kazanmış diyecekler.Beğen
-
Temiz Bey 11 yıl önce Şikayet Etbirkaç cami daha yapılsa CHP birdaha uğramaz oraya !. biliyorsunuz CHPnin camiyle arası yoktur !Beğen Toplam 8 beğeni
-
muharrem tosun 11 yıl önce Şikayet Etبِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. artvin kaptırınca artık düşmeyecek kale göremiyorum. artvin ne edirne ne izmir artvin banbaşkadır . hayırlınolsun . anadoluda birlik saglanması demek artık durmak durdurmak akıl işi degilBeğen Toplam 6 beğeni
-
emre can 11 yıl önce Şikayet EtŞenol kayıkcı sen ne zihniyetinden bahsediyosun söyleyeyim. Çorumla beraber aynı yılda ilçe olmuş şimdi çorum nerde boğazlıyan nerde (chp) zihniyettinden dolayı köye dönecekti nerdeyse...Beğen Toplam 11 beğeni