CHP'li başkan görevini bırakıyor
Muğla'nın Datça ilçesinin Belediye Başkanı Şener Tokcan, görevinden ayrılma kararı aldığını bildirdi.
ABONE OL
Tokcan, "Büyükşehir Yasası'nın ardından Datça Belediye Başkanlığı'nın yetkisiz kalması, bu kararımdaki en önemli etken oldu" dedi.
Tokcan, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla belediye başkanlığından istifa edeceğini, partisinin genel merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyelerine durumu bildirdiğini kaydetti.
Tokcan, dilekçesini Datça Kaymakamlığına verdikten sonra istifasının gerekçeleri hakkında kamuoyuna açıklama yapacağını ifade etti.
"Büyükşehir Yasası'nın ardından Datça Belediye Başkanlığı'nın yetkisiz kalması, bu kararımdaki en önemli etken oldu" diyen Tokcan, şunları kaydetti:
"Çünkü Datça'da kocaman sorunlar var ancak belediye olarak bu sorunları çözebilecek bir yetkimiz yok. En önemli sorunumuz da imar konusunda hiçbir yetkimiz yok. Ankara'ya bağlıyız. Örneğin hükümet konağı planında değişiklik yapabilecek yetkimiz bile kalmadı. Sorumluluğum var fakat yetkim yok. Sürekli vatandaşla karşı karşıya kalıyorum. Bu da beni çok yordu. Yoksa ben bu görevi 5 yıl sürdürmek düşüncesiyle karar verdim. Aklımda hiçbir zaman 'istifa ederim' gibi bir düşünce olmadı. Bu karar bana yakışan bir karar değil. Fakat, bu yetkisizlikle Datça'ya daha fazla faydalı olabileceğimi düşünmüyorum. Sorumluluğum varken yetkimin olmaması açıkçası beni yordu. Ben 24 saat çalışabilen biriyim. Sorunlara çözüm bulamamak beni yordu. Datça'daki yerel siyasetteki kısır çekişme de beni yorgun düşüren ve bu kararı almama sebep olan etkenlerden bir diğeridir."
2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday olan Tokcan, ikinci kez belediye başkanı seçilmişti.
Temmuz 1997'de TRT’nin Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Tokcan, 2001 yılında bu kurumdan ayrılmıştı. 2002 seçimlerinde Muğla'dan vekil adaylığı başvurusu yapan Tokcan, 2007'de CHP'nin İl Başkanlığı görevine getirilmişti.
-
helal 10 yıl önce Şikayet Etkarakteri varmış...Beğen Toplam 1 beğeni
-
ZAFER 10 yıl önce Şikayet Etgel AKP yeBeğen Toplam 4 beğeni
-
alpyyy 10 yıl önce Şikayet Ettüh bende aziz kocaoğlu die heyecanlandım bi an :((Beğen Toplam 2 beğeni
-
Haydar 10 yıl önce Şikayet Etgerçekten bir akpli olarak en büyük sıkıntı burda. ilçeler gerekli hizmeti alamıyor. köylere hala beklenen hizmet gelmedi. akpnin oy kaybetmesinin n büyük sebeplerinden biri bu.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Yılmaz 10 yıl önce Şikayet EtBüyük şehir yasasıyla köylere hizmet gidiyor bunu görüyoruz geç bunları bize hikâye anlatma.ama senin büyük şehirin çalışmıyorsa o bâşka CHP.Beğen Toplam 9 beğeni