Konya'da Gazze için duygusal gece! Öğrenciler şiirlerle direnişi anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi LİMA tarafından düzenlenen “Direnişin Şehri Gazze’nin Şiiri” programında öğrenciler, Gazze’de yaşanan acıları şiirlerle anlattı. 10 şiirin seslendirildiği programa grafiti sanatı da eşlik etti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.10.2026 12:48 GÜNCELLEME 08.10.2026 12:50 Yerel Yönetimler
Konya'da Gazze için duygusal gece! Öğrenciler şiirlerle direnişi anlattı
Konya'da Gazze için duygusal gece! Öğrenciler şiirlerle direnişi anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri (LİMA) tarafından “Direnişin Şehri Gazze’nin Şiiri” adlı dinleti programı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gazze halkının 7 Ekim 2023’ten bu yana ortaya koyduğu direnişi, şiirin kültürel ve samimi diliyle anlatmak ve Gazze’nin yaşadığı acılara dikkat çekmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen programda öğrenciler, duygu ve düşüncelerini şiirlerle ifade etti.

“SİZ YAZDIKÇA GAZZE NEFES ALIYOR, SİZ HAYKIRDIKÇA ÜMMET YENİDEN AYAĞA KALKIYOR”

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki programa katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, eşi benzeri görülmemiş bir acının mısralara nasıl dönüştüğüne şahitlik etmek üzere bir arada olduklarını belirterek, “Bugün buradan yükselen her dize; aslında Gazzeli bir çocuğun yutkunuşu, bir annenin feryadı, bir babanın yıkıntılar arasındaki dik duruşudur. Siz yazdıkça Gazze nefes alıyor, siz haykırdıkça ümmet yeniden ayağa kalkıyor. Her birinize, şiirlerinizle bu kutlu direnişin nefesi olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Allah, bu hak davasında kaleminizi keskin, kelamınızı kavi eylesin. Bu sarsıcı buluşmaya can suyu veren Lise Medeniyet Akademimizin her bir ferdine, kıymetli hocalarımıza ve ruhunu ortaya koyan sanatçılarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

GRAFİTİ SANATI ŞİİRLERE EŞLİK ETTİ

LİMA’lı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program, bir öğrencinin hazırladığı tiyatral gösteriyle başladı. Şiir dinletisiyle devam eden program kapsamında 10 farklı şiir, 10 farklı öğrenci tarafından seslendirildi.

Şiirlerin öğrenciler tarafından yorumlandığı sırada Hasan Alveroğlu da grafiti sanatıyla şiirlere eşlik etti. Şiir ve grafiti sanatının buluştuğu program, izleyicilere duygu yüklü anlar yaşattı.

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL