Hiç gitmediği Şanlıurfa'dan gelen ceza makbuzu aileyi karıştırdı

Yozgat'ta yaşayan Fuat Uyar daha önce hiç gitmediği Şanlıurfa'dan gelen bin 506 TL trafik cezası ile neye uğradığını şaşırdı. Uyar, eşinin kendisine inanmadığını, bu nedenle sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 15:08 GÜNCELLEME 02.10.2024 17:18 ÜLKE'DE BUGÜN
Hiç gitmediği Şanlıurfa'dan gelen ceza makbuzu aileyi karıştırdı
Hiç gitmediği Şanlıurfa'dan gelen ceza makbuzu aileyi karıştırdı

 

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan minare ustası Fuat Uyar, evine gelen makbuz ile hayatının şokunu yaşadı. Kırmızı ışık ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle evine bin 506 TL trafik cezası gelen Uyar, cezanın Şanlıurfa'da kesildiğini gördü. Hayatı boyunca Şanlıurfa'ya gitmediğini ifade eden Uyar, cezanın 2015 model bir araca kesildiğini ancak kendi aracının 2019 model olduğunu söyledi. İkiz plaka mağduru olduğunu belirten Fuat Uyar, sorunun çözülmesini bekliyor.

Bir caminin minaresini inşa ettiği sırada evine ceza makbuzu geldiğini anlatan Fuat Uyar, “Geçen gün evime ceza makbuzu gelmiş, trafik cezası. Akşam eve gittiğimde ‘Ceza makbuzunu getirin bakayım ne olmuş' dedim. Kırmızı ışık ihlali olduğunu söyledi eşim. İlgimi çekti normalde ben hiç faturalara bakmadan gider öderdim veya işte telefondan mobil sistemden ödeme yapardım. Kırmızı ışık deyince dikkatimi çekti. Çünkü ben kırmızı ışık ihlali konusunda çok dikkatliyim. Kesinlikle öyle bir şey yapmam. Orada Şanlıurfa yazıyordu, Şanlıurfa'ya ben hiç gitmedim. Eşim Şanlıurfa'yı duyunca ‘Hayırdır, ne oldu? Sen Şanlıurfa'ya niye gittin? Niye bizim haberimiz yok?' dedi. Ben ‘Şanlıurfa'ya gitmedim, gitsem bir bilginiz olur' dedim. Oradan ayrı bir sıkıntı yaşadık” şeklinde konuştu. 

PLAKALAR AYNI ARAÇLAR FARKLI

Ceza makbuzunu detaylı inceleyen Uyar, “Diğer ceza gelen makbuzu incelediğimde ise plaka aynı fakat araç modeli ve markası farklı. 2015 model gri bir araba olduğu yazılıyor. Ben bu arabayı 2019'da aldım. 2019'dan beri hiç plakasını değiştirmedim. Yani gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Tedirginlik içerisindeyim. Yardım etmelerini bekliyorum yetkililerin. Şikayette bulundum. Şu an sonuç bekliyorum ama ne zaman gelir, ne olur? Bu cezayı ödemek istemiyorum.” dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Trafikde sorun büyük böyle çok oluyor. Urla'daki araç çalıntı % 100. çözüm trafikde gardaş da senin ailenden de sorun var kötü.
    Cevapla
  • zzzz 5 saat önce Şikayet Et
    plakasını cıkartmadıgım, garajda duran sıfır motora trafik cezası geldi. Naparsın işin yoksa ac mahkeme ugras. ne fotograf var ne baska delil. ıspatlamaklada mukellef bız oluyoz.
    Cevapla
  • mois46 7 saat önce Şikayet Et
    2015 gri volkswagen yazıyor zaten.
    Cevapla
  • Nuh 4 saat önce Şikayet Et
    Adamın aracı siyah Nissan gibi geldi bana. Gri volkwagen gibi durmuyor.
    Cevapla
  • Okan 8 saat önce Şikayet Et
    eşi kendisine inanmıyorsa hakim nasıl inanasın :) nerde oldugunu eşine bile ispat edememiş sanki :D
    Cevapla
  • vatandaş 5 saat önce Şikayet Et
    Aynı plaka ama araç farklı diyor. Okan sende bir sorun var Okan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR