Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı

Zonguldak'ta eskiyen nüfus cüzdanını değiştirmek isterken kendisinden şahit istenmesine vatandaş sert tepki gösterdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 09.07.2020 08:26 GÜNCELLEME 09.07.2020 08:27 ÜLKE'DE BUGÜN
Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı
Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı

Zonguldak‘ta Tepebaşı Mahallesinde ikamet eden 71 yaşındaki Niyazi Yazıcı, Nüfus müdürlüğüne eski yeni nüfus cüzdanı değiştirmek için gittiğinde adeta bir şok yaşadı. Niyazi Yazıcı nüfus cüzdanı değiştirmek için kendisinden birinci derecede  yakınını şahit olarak gösterilmesi istendi.

Bu uygulamaya sert tepki gösteren Niyazi Yazıcı, “Böyle uygulama mı olur, bu nasıl iş Allah aşkına, ne şahidi, en büyük şahit benim. Tamamen saçmalık, vatandaşa zorluk çıkartmak için yapılan bir uygulama. Bu uygulamadan bir önce vaz geçilmesi gerekiyor. Vatandaşa kolaylık yerine zorluk çıkartıyorlar, buna çok tepkiliyim" dedi.

KAYNAK : Zonguldak Pusula
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Sanane 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen adam haklı, bende aynısını yaşadım,..neymiş kimlik teki mühür kaplattığım için silinmişte... ehliyet istediler onu da verdik...hadi kimliğe inanmıyon, ehliyete niye inanmıyon...sanki bu ülke vatandaşı değiliz,..sağlam bişey yapsaydınızda mühür falan silinmeseymiş, benim hatam değil o yine sizin hatanız...T.C. Vatandaşıyız diye hep zorluk çıkartıyolar, oradan buradan gelen kaçak suriyeli, afgan göçmen olsan işini anında hallederler, kaydı kuydu olmayan ne olduğu belli olmayanlara kimlik te verirler adreste, bize vermezler...Bu saçma sistem bir an önce son bulmalı, eskiden böyle saçmalıklar yoktu..Bunlar yüzünden işe bile giremedim..
    Cevapla
  • Emice 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şey itiraz eden bir yapımız var, Her önüne gelen elindeki kimlik ona ait olduğunu nereden bilecek nüfustaki memur? Öyle kimlik hösteriyorlarki kimliğin kime ait olduğu belli olmayanlar var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle