Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması sergisi Karadeniz Ereğli halkıyla buluşuyor

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda sergilemeye değer bulunan eserler Karadeniz Ereğli halkıyla buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2022 18:05 GÜNCELLEME 29.11.2022 18:05 ÜLKE'DE BUGÜN
Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması sergisi Karadeniz Ereğli halkıyla buluşuyor
Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması sergisi Karadeniz Ereğli halkıyla buluşuyor

OYAK Maden Metalürji Sektörü Şirketlerinden Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez rol oynayan çeliği sanatla buluşturmaya devam ediyor. Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği 7’nci Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan 53 eser, Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Erdemir’in ev sahipliğini yaptığı sergi, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker ve ilçe protokolünün katıldığı açılış töreniyle kapılarını açtı. Sergi, 29 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yarışmanın bu seneki teması ‘Dönüşüm’ oldu

Bu yıl yarışmaya, 11 farklı üniversitenin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler toplamda 102 eserle başvurdu. Yarışmada jüri değerlendirmesi sonucu 23 eser ödüle layık görülürken, 31 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Bu seneki teması ‘Dönüşüm’ olarak belirlenen yarışmada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu ’Self Sabotage’ adlı eseriyle birincilik ödülünü alırken, aynı üniversiteden Muzaffer Tuncer ‘The Conversion’ eseriyle ikinci, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Aziz Sargın ise ’İsimsiz’ eseriyle üçüncü oldu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR