Edirne'de kan donduran tecavüz davası

Edirne Uzunköprü'de, öz kızına 9 yıl boyunca tecavüz ettiği iddia edilen, tecavüz sonucu doğan 2 çocuktan kız olanına da tacizde bulunduğu öne sürülen kişi hakkında dava açıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 26.04.2010 22:26 GÜNCELLEME 26.04.2010 22:26 3.SAYFA
Edirne'de kan donduran tecavüz davası
Edirne'de kan donduran tecavüz davası

 İddianamede, ekim ayından bu yana cezaevine bulunan zanlının, ''Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme saldırı'' suçunu işlediği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Karabük'te B.B'nin (17) babası olarak bildiği R.B'nin (52) cinsel tacizi nedeniyle 2009'un ekim ayında okulda fazla miktarda hap içerek intihar etmek istemesi üzerine polis tarafından başlatılan soruşturma, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye giden süreci başlattı.

Karabük'ün Yenice ilçesindeki bir lisenin üçüncü sınıfında okuyan B.B, geçen yılın ekim ayında okulda olduğu sırada çeşitli haplar içerek intihar etmek istedi. Öğretmenleri ve arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine beldedeki sağlık ocağına kaldırılan B.B'nin tedavisi yürüten doktorun neden intihar etmek istediğini sorması üzerine genç kız, öz babası diye bildiği R.B'nin kendisine sürekli cinsel tacizde bulunduğunu ifade etti.

Doktorun durumu Cumhuriyet Savcılığına iletmesi üzerine R.B, gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet Savcısı, B.B'nin ablası zannettiği F.D'nin de (34) ifadesine başvurdu. F.D, ifadesinde, babasının 13 yaşından itibaren 9 yıl süresince kendisine tecavüz ettiğini, bu tecavüzden, B.B'nin yanı sıra bir erkek bebek dünyaya getirdiğini söyledi. F.D, oğlu H.B'nin (18) bir aileye evlatlık verildiğini, kızı B.B'yi ise babasının, ''eşi doğurmuş gibi göstererek'' nüfusuna kaydettirdiğini anlattı. Babasının tacizine uğrayan ve ablası sandığı F.D'nin aslında annesi olduğunu öğrenen B.B, Cumhuriyet Savcısına, beldedeki postanede çalışan H.T'nin de (45) kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirtmesi üzerine bu kişi de gözaltına alındı.

Olayla ilgili R.B. ve H.T, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece ekim ayında tutuklandı.

B.B. de o dönemde Karabük Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi.

-İDDİANAME-

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun, tutuklu sanık R.B. hakkında hazırladığı iddianameyi Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

''Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı'' suçu işlediği iddia edilen sanık hakkındaki iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianamede, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki bir köyde bulunan maden ocağında işçi olarak çalışan sanık R.B'nin, öz kızı F.D. ile 13 yaşında olduğu 1988'den, F.D'nin evlendiği 1996'ya kadar 9 yıl boyunca cinsel ilişkiye girdiği, F.D'nin tecavüz sonucu 1992'de oğlu H.B'yi, 1993 yılında ise kızı B.B'yi dünyaya getirdiği belirtildi.

R.B.'nin daha sonra memleketi Karabük'e döndüğü, burada öz kızına tecavüzü sonucu doğan oğlu H.B'yi evlatlık verdiği, tecavüz ettiği kızı F.D'yi ise evlendirdiği, kızından olan kızı B.B'yi ise ''eşinden olmuş gibi'' nüfusuna kaydettirdiği ve 17 yaşına gelen B.B'yi de tacize başladığının sanık ve mağdurların ifadeleriyle doğrulandığı belirtildi.

İddianamede, ''Şüphelinin, mağdurun babası olması ve eylem sonucunda mağdurun ruh sağlığının bozulmuş olması şeklindeki ağırlatıcı sebepleri içeren mağdura karşı 05.09.1996 tarihine kadar zincirleme olarak gerçekleştirdiği nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği, mağdura ait ifade tutanağı, şüpheliye ait ikrar içerikli ifade tutanağı, mağdur hakkındaki rapor içeriği ile tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşıldığı'' ifade edildi.

Sanığın, TCK'nin 102/2, 102/3-C, 102/5, 43/1 ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi.

Kastamonu E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan sanık R.B'nin yargılanmasına Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • İFFET KARACA 16 yıl önce Şikayet Et
    eski haber. haber 7 siz yapmayı bari bu haber de aynı diğer 2 bebeğin öldüğü haber gibi eski toplumda art arda iğrenç haberleri yeniden gündeme getirerek birileri toplum psikolojisi ile oynuyor kaldı ki bu tür haberler ibreti alem oluyor sanmayın bence içinde bu yönde yönelimi olanlar bu olayları duya duya kendilerine pay biçiyor ve içlerindeki canavar cesaretmeniyor tecavüz ve öldürme haberlerinin verilmesi yasaklanmalı insanlara yol yordam gösteriyorsunuz ve duya duya normalleşmeye başlayacak bu iğrençlikler
    Cevapla
  • levent yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ii de sapık edirneli değil. memleketimiz karalanmasın burada adam uzunköprü de sadece çalışıyormuş.Lütfen dikkatli okuyunuzz.
    Cevapla
  • d-s-h 16 yıl önce Şikayet Et
    .... hasta ruhlu hayvan! Bunları hadım etmek gerekir ki cümle aleme ibret olsunlar! Bu pisliği yapanların hiçbir gerekçesi olamaz! Aklım hayalim durdu anlıyamıyorum! Hayvan demek iltifat sayılır, hayvanlara haksızlık etmiş oluyoruz! Ne günlere kaldık!
    Cevapla
  • abidin 16 yıl önce Şikayet Et
    uyuyordum!!!!. uyuklaya uyuklaya haberleri okuyodum gözlerim acıldı birden.. yyuuuuhhhhh.... idam mükafat olur ona... cezasısını hallk vermeli...
    Cevapla
  • kaffora 16 yıl önce Şikayet Et
    offfffffffffff aman allahım. .................................................... ............................ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ???????????????? idam bazen özel olarak verilmeli. örneğin 550 vekilin 500 ü evet demesi benzeri özel bir idam cezası.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR