Beşiktaş'ın transferi bu akşam İstanbul'da

Beşiktaş, Şilili stoper Enzo Roco ile anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki futbolcu bu akşam İstanbul'a geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2018 12:00 GÜNCELLEME 26.07.2018 13:12 Beşiktaş
Beşiktaş'ın transferi bu akşam İstanbul'da

Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Meksika'nın Cruz Azul takımında forma giyen Şilili stoper Enzo Roco ile anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki stoper bu akşam İstanbul'a geliyor.

Siyah-beyazlı kulübün Şili milli takımında da forma giyen 1.91 boyundaki Roco ile 3+1 yıllık anlaşmaya vardığı, yapılacak sağlık kontrolleri sonrası sözleşmenin imzalanacağı belirtildi.

Enzo Roco kimdir?

16 Ağustos 1992'de Şili'nin Ovalle bölgesinde doğdu. Profesyonel kariyerine 2010 yazında Şili Primera Ligi takımlarından Universidad Catolica''da başlayan Şilili futbolcu, 5 sezon A takım forması giydikten sonra La Liga ekiplerinden Elche'ye kiralandı. Elche'den döndükten sonra Şili Ligi'nin önemli ekiplerinden O'Higgins'te forma giymeye devam eden Roco, ardından 1 yıllığına Espanyol takımına kiralandı.  Son olarak Meksika'nın ünlü kulübü Cruz Azul formasını terletti.

Geçtiğimiz sezon 31 maçta forma giyen futbolcu 2 golle takımına katkıda bulundu. 191 cm boyuyla kafa toplarında hakimiyet sağlaması ve duran toplarda takımına gol kazandırması en büyük artıları. Arkadaşları tarafından ''korkusuz enzo'' şeklinde de çağırılan futbolcu, hiçbir müdaheleden kaçınmıyor. Özellikle topla rakibi arasına girerken uzun bacaklarının ve güçlü fiziğinin avantajı onu bir adım öne geçiriyor.

2012'den bu yana Şili Milli Takımı forması da giyen Enzo Roco, milli formayla 21 maça çıkıp 1 gol attı.