ABD'den Türkiye'ye: Bu konuda netiz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye bir kez daha Suriye sınırındaki bombardımanı durdurma çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2016 01:57 GÜNCELLEME 23.02.2016 01:57 Dış Politika
ABD'den Türkiye'ye: Bu konuda netiz

Yaptığı basın açıklamasında Suriye'deki ateşkes kararını değerlendiren Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’deki ateşkesi olumlu bulduğunu belirterek, “Ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur" dedi.
 
Ateşkes anlaşmasında 6 aylık bir müzakere sürecinin öngörüldüğünü söyleyen Hükümet Sözcüsü, "Ateşkeste DAEŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye'deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD'nin de Esed'siz bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar" diye konuştu.

'ATEŞKES HERKESİ KAPSIYOR'
  
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bugünkü basın açıklamasında, ''Türkiye'yi, bombardımanı durdurması konusunda daha önce uyardık ve ateşkesin herkesi kapsadığını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Geçen hafta dediğimiz gibi, bu konudaki politikamız değişmedi” dedi.
 
Toner, mutabakat kapsamında uygulanacak ateşkese uymanın Suriye’de yönetiminin ve Birleşmiş Milletler terör listesinde yer almayan grupların kendi tercihleri olduğunu söylerken, Türkiye'ye ilişkin ise ''Biz Türkiye'nin top atışlarını durdurduğunu görmek istediğimiz konusunda çok netiz'' ifadelerini kullandı.