Sürpriz sözler: Erdoğan buna asla izin vermez

Rusya Liberal Demokratik Partisi (LDPR) lideri Vladimir Jirinovskiy, Türkiye'nin parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişinin ülkenin siyasi hayatına olumlu etki edeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2018 16:28 GÜNCELLEME 09.07.2018 16:34 Dış Politika
Sürpriz sözler: Erdoğan buna asla izin vermez

Erdoğan'ın bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek göreve başlama törenine katılacak olan Vladimir Jirinovskiy, Ankara'daki Rusya Bilim ve Kültür Merkezi'nde basına açıklamalarda bulundu.

"İKİLİ İLİŞKİLERİN HIZLI ŞEKİLDE GELİŞECEĞİNİ UMUYORUZ"

 

 

Rus siyasetçi, Erdoğan'la yaptığı görüşmede kendisinin Rusya'ya olumlu baktığı izlenimini edindiğini kaydetti.

Erdoğan'ın Batı ile de iyi geliştirmek istediğini ancak Batı'nın buna yanaşmadığını ifade eden Jirinovskiy, "Erdoğan'ın yeni cumhurbaşkanlığı döneminde Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ticaret, kültür, spor ve gençlik alanları da dahil tüm alanlarda hızlı şekilde gelişmesini umuyoruz. Elbette askeri alanda gelişme yaşanmasını umduğumuz alanlardan biri" diye konuştu.

"TÜRKİYE ŞİÖ VE AEB'YE ÜYE OLABİLİR"

Rus siyasetçi, Türkiye'nin gelecekte Şangay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) ve Avrasya Ekonomik Birliği'ne (AEB) üye olabileceğinin altını çizdi.

"ERDOĞAN TURUNCU DEVRİME İZİN VERMEZ"

Rusya'nın Türkiye'yi her türlü saldırıya karşı koruyabileceğini de belirten Jirinovskiy, Erdoğan'ın Türkiye'de turuncu devrim yapılmasına izin vermeceğini sözlerine ekledi.