Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin nedeni belli oldu!

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch’un ABD Başkanı Donald Trump’a çok sert eleştiriler yönelttiği bakanlıkla gizli yazışmalarının basına sızması, elçinin istifasına ve polis tehdidine rağmen durmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2019 20:03 GÜNCELLEME 14.07.2019 20:04 DÜNYA
Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin nedeni belli oldu!

İngiltere'nin eski Washington Büyükelçisinin Londra'ya yazdığı bilgi notları kamuoyuna sızmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan bilgi notlarında Büyükelçi Kim Darroch Başkan Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan eski Başkan Barack Obama'ya nispet etmek için çekildiğini kaydediyor.

 

 

DARROCH: 'DİPLOMATİK VANDALLIK'

Gazete bilgi notunun dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Washington ziyaretinin ardından yazıldığını kaydetti. Gazeteye göre Kim Darroch, Trump'ın kişisel nedenlerle anlaşmadan çıktığını, çünkü anlaşmanın Obama tarafından imzalandığını kaydediyor. İngiliz elçi, Trump'ın anlaşmayı terk etmesini 'diplomatik vandallık' diye niteliyor.

 

 

Geçen hafta da gazete Darroch'un Trump'la ilgili yazdığı bilgi notlarını yayınlamıştı. Bilgi notlarında Darroch, Trump'ı ''uygunsuz'', ''güvensiz'', ''yetersiz'' olarak nitelendirdiğini kamuoyuna yansımıştı. Bu notların basına yansımasının ardından Trump, Darroch'u hedef almış ve ''çok aptal biri'' demişti.

Darroch Trump'ın kendisini hedef alan açıklamalarının ardından istifa etmişti. Bu arada İngiliz yetkililer sızan belgelerin yayınlanmasının suç olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.