İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor

Aksa Tufanı savaşının sembolü Ebu Ubeyde'de görülen bedenî farklılık 32. haftada devam ediyor. Gazze halkının yaşadığı gıda sorununu mücahidlerin de yaşadığı, Ebu Ubeyde'nin son konuşmasındaki fiziki değişime bir kez daha yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2024 17:15 GÜNCELLEME 19.05.2024 17:16 DÜNYA
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor
  • HABER7

Gazze Şeridi’nde İsrail terörüne direniş 32'nci haftasına girerken, ciddi zorluk ve imkansızlıklar içerisinde mukavemet eden Kassam Tugayları, savunduğu Filistin halkıyla aynı kaderi paylaşıyor.

Siyonist saldırılara karşı yüreğini mermilere siper edip şehadete koşan Kassam mücahidleri, yer altı tünellerinde varlığını sürdürerek 7 aydır İsrail terörüne havadan, karadan ve denizden karşı koyuyor. Mücahidler, gıda ve tıbbi yardımların İsrail tarafından engellendiği Gazze Şeridi’nde beslenme açısından ciddi risklerle beraber savaşı sürdürüyor.

Kıtlık riskinin bulunduğu Gazze Şeridi’nde mücahidler, Filistinli sivillerle birlikte açlık ve yoklukla imtihan oluyor. Kassam savaşçılarının günde yalnızca 7 hurma tüketerek beslenme ihtiyacını karşıladığı biliniyor.

Gazze’deki Filistin direnişinin öncüsü Kassam Tugayları’nda zorlu şartların yansıması Ebu Ubeyde üzerinden görüntülere yansıyor.

BEDEN ZAYIF İMAN GÜÇLÜ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, savaşın seyrine ilişkin Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği askerî bildirilerle kamera karşısına geçiyor. Sözleri bütün dünyada yankılanan ve Aksa Tufanı savaşının sembolleri arasında yer alan Ebu Ubeyde’nin 7 ayda ciddi kilo kaybı yaşadığı görüntülere yansıyor.

Savaşın 200’üncü günü dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşmasında bedenindeki değişim net olarak görülen Ebu Ubeyde, 24 gün sonra yeniden kamera karşısına geçti. Savaşın 32’nci haftası dolayısıyla “224’üncü gün” konuşması yapan Ebu Ubeyde’deki kilo kaybının arttığı gözlemlendi.

Belagat, talakat ve fesahat yönünden ümmete sembol olan Ebu Ubeyde'nin güçlü hitabetini sürdüren cesur sözleri ise Kassam mücahidlerinin keskin mermileriyle aynı tesiri oluşturmayı sürdürdü.

Ebu Ubeyde'nin Ekim 2023, Nisan 2024 ve Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği 3 farklı konuşmasındaki görüntüsü şöyle:

Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim

GAZZE’DE ALLAH’IN VAADİ MÜŞAHHASLAŞIYOR

Ebu Ubeyde, “Uzun bir yıpratma mücadelesine hazırız” ifadesini kullandığı askerî bildirisinde, Kassam Mücahidlerinin son 10 günde tanklar, tankerler ve buldozerler dahil olmak üzere 100 farklı İsrail askerî aracını hedef aldıklarını doğruladı.

Ebu Ubeyde, “Bir süper güce dayatılsaydı aylar önce çökecek olan açlık, yıkım, cinayet ve suç savaşına rağmen mücahitlerimiz ve direnişimiz ve onun arkasında büyük ve cömert bir halk var. Allah’ın gücü ve desteğiyle her yerden düşmanın karşısına çıkıp askerlerine ölümcül darbeler vuruyor, her atışında ve darbesinde Yüce Allah’ın sözlerini somutlaştırıyoruz.” dedi.

TEK BULDUKLARI HAYAL KIRIKLIĞI

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahidlerin; titreyen, bocalayan, suç teşkil eden bir güçle karşı karşıya olduklarını ve onları parçalanmış olarak geri verdiklerini belirtti. İsrail ordusunun hayal kırıklığından başka bir şey bulamadığını ve daha fazla ölüm, yaralanma ve saflarındaki fizikî psikolojik engellilerden başka bir şey elde etmediklerini vurguladı. Kıyaslanamaz güç farkına ve Amerikan yönetiminin aralıksız silah sevkiyatına rağmen İsrail’in fazla askeri karışıklıktan başka bir sonuca varamadığını dillendirdi.

Ebu Ubeyde'den İsrail'e yeni meydan okuma! "Hazırız" deyip ilan etti

SÜPER GÜÇ OLDUĞUMUZDAN DEĞİL, BURANIN SAHİBİ OLDUĞUMUZDAN

Konuşmasında Ebu Ubeyde, şunu vurguladı:

Ve biz halkımıza yönelik saldırıyı durdurma konusundaki tüm kararlılığımıza rağmen düşmanı uzun bir yıpratma savaşına ve onu, hayatta kalmasının veya Gazze’nin herhangi bir yerine girmesinin kaçınılmaz olacağı bir bataklığa sürüklemeye hazırız. Onun askerlerini öldürmekten, subaylarını avlamaktan başka bir şey elde edemeyiz. Bu bizim süper güç olmamızdan değil, bizim buranın insanı ve gökyüzüyle, havasıyla, deniziyle, hakkının sahibi olmamızdandır.”

İşte Ebu Ubeyde'nin, Aksa Tufanı savaşının 32. haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği askeri bildirinin tamamı:

Ebu Ubeyde'nin daha önce gerçekleştirdiği konuşmalardan bazıları ise şöyle:

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR