Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim

Filistin'de Gazze direnişinin sembolü haline gelen Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin 7 Ekim'den bu yana ciddi derecede kilo kaybı yaşadığı görüntülere yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2024 17:24 GÜNCELLEME 29.04.2024 17:50 DÜNYA
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
  • HABER7

Terör devleti İsrail’in her yeri bombaladığı, ağır ambargo uyguladığı, gıda ve tıbbi hiçbir malzemenin girişine müsaade etmediği ve bütün savaş suçlarını işlediği Gazze Şeridi’nde 200 gündür zorlu şartlarda direniş sergileyen Filistinli savaşçılar dünyaya harp dersi veriyor. İsrail ordusunun en gelişmiş teknolojik cihazlarla donatılmış ordusunu, yer altı tünellerinde geliştirilen mütevazi savaş ekipmanlarıyla vuran mücahidler, 41 kilometre uzunluktaki Gazze Şeridi’ndeki bütün cephelerde destansı fakat oldukça zorlu şartlarda mukavemet sergiliyor.

EBU UBEYDE’DE 200 GÜNLÜK DEĞİŞİM

Gazze’de kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları’nın Askerî Sözcüsü Ebu Ubeyde 7 Ekim’den bu yana yaptığı çıkışlarla hür vicdanların sesi olurken, savaşın 200 günlük zorlu seyri Ubeyde’de ciddi fiziki değişime yol açtı. Ebu Ubeyde’nin 6 ay önce yaptığı askerî bildiri ile, savaşın 200’üncü günü dolayısıyla yaptığı konuşmadaki görüntüsü, Kassam Sözcüsünün ciddi derecede kilo kaybı yaşadığını gösterdi.

Ebu Ubeyde’nin 6 aylık fiziki değişimi, Gazze’deki Filistin halkının yaşadığı zorlukları direnişçilerin de yaşadığını yansıttı.

GÜNLER AZMİNDEN DEĞİL BEDENİNDEN YEDİ

Ubeyde’nin yaşadığı kilo kaybıyla ilgili Kassam Tugayları’ndan da bir paylaşım geldi. Kassam Tugayları’nın resmi Telegram hesabından, Ebu Ubeyde’nin 28 Ekim 2023 ve 23 Nisan 2024’te gerçekleştirdiği iki konuşmasının ekran görüntüsü paylaşıldı. Ubeyde’nin zayıflaşmış haliyle ilgili paylaşımda, “Günler senin bedeninden yediler ama azim ve kararlılığından yemediler. Erkeklerin onuru, namusu, dini, ülkesi için pazarlık yapmayacağını öğrettin bize. Selam sana Ebu Ubeyde” ifadeleri yer aldı.

Gazze’deki korkunç katliam saldırılarına rağmen, hayatta kalmayı başaran Kassam Tugayları’nın tepe yöneticilerinden Ebu Ubeyde ile ilgili İsrail’in dezenformasyon ekiplerinin “Gazze’de değil, konuşmalarını Katar’dan yapıyor” şeklindeki yalanı da bu görüntüyle çürütülmüş oldu.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde açıkladı: İsrail'e darbe üstüne darbe!

Gazze topraklarını Gazze’de savunan Kassam Tugayları’nın sözcülüğünü yapan Ebu Ubeyde’nin ana vatanından ayrılmadığı ve İsrail’in asla ulaşamadığı mühendislik harikası mahiyetindeki tünellerde savaşı sürdüren mücahidlerle birlikte olduğu teyit edildi.

__________

200. GÜN KONUŞMASI

Ebu Ubeyde, son olarak savaşın 200'üncü günü dolayısıyla görüntülü bildiri yayınlamıştı. Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde İsrail’e karşı yenilenen biçimlerde saldırılar hazırladıklarını belirterek, İsrail’i bölgeden süpürüp atmak için mücadele ettiklerini vurgulamıştı.

Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!

"BAHREN VE BERREN VE CEVVEN!"

Ebu Ubeyde'nin 200 günü aşan Aksa Tufanı savaşı sürecinde gerçekleştirdiği askerî bildirilerden bazıları şunlar:

YILIN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİ

Gazze'de İsrail ordusunu avlayan Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, 2023 yılında en çok konuşulan isimleri arasında yer almıştı. Cesur ve tesirli konuşmasıyla dikkat çeken Ebu Ubeyde, Müslüman çocuklara rol model olmuştu.

  • Hanzala’nın ardından Filistin direnişinin sembolü oldu.


     
  • Güçlü hitabeti ve üstün belagatiyle Kassam Tugayları'nın haklı mücadelesinin dünyada yankılanan sesi oldu.


     
  • Ebu Ubeyde’nin video oyunu yapıldı.


     
  • Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin kitapları yazıldı, çizgi romanlara konu oldu. 


     
  • Ebu Ubeyde ile ilgili çok sayıda sanat çalışması yapıldı, resimleri çizildi, animasyonları yapıldı ve karikatürleri yayınlandı.
     





  •  
  • Çocukların özendiği ‘süper kahraman’ oldu. Küçük çocukların, keffiye giyerek Ebu Ubeyde’ye benzemeye çalışması dikkat çekti.


     
  • Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinde posterleri asıldı.


     
  • Sözlerinin doğruluğu sebebiyle İsraillilerin bile güvenini kazandı.
KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 187 TÜMÜ
  • Hamidiye Süvarisi 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc. tüm aslanlarından razı olsun. Korkak ların zaferi olamaz.
    Cevapla
  • Ayfer tanis 1 hafta önce Şikayet Et
    Ebu Ubeyde ülkesi ve milletini savunan birisidir benceallah üzerlerine sıhhat ve bereket indirsin inadllah kazanan taraf olurlar
    Cevapla
  • Muslumanturk 2 hafta önce Şikayet Et
    Ebu Ubeyde ve direncileri silah arkadaşları size selam olsun Allahim size güç versin sabır versin kuvvet versin İsrail'i Allah'ın inayeti ve yardımıyla kahredeceksiniz keşke turkiyeden gönüllülere izin verseler askeri kuvvetlerde 10 ylimi vermiş bir birey olarak gonullugum size yardıma gelmekte ve binlerce var eminim Türkiye'den Allah yardımcıniniz olsun kardeslerim
    Cevapla
  • Mustafa g 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu aslanın Fotosunu paylaştım diye face sayfamı kapattı, Bi daha olmasın diye açtılar ben yine paylaştım tamamen kapattılar. Hak davanın alanlarına gönülden destek verenlerde ahirette onlarla beraber olacaktır inşallah
    Cevapla
  • Ebu Ubeydeyim 2 hafta önce Şikayet Et
    Gerçek savaşçı gerçek mümin gercek mücahid.. Allah cc senden razı olsun..keske dilleri uzun yüreği olmayan iman bozuk olanlar senden azicik utansa ders alsacornek alsa ,satilmis olmazlardi...bizlere cesaret veren lidersim ondersin bu ahir zamanda...imani kuvvetlerlndiren iradesin ... Allah cc katinca yucesin.. Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR