KPSS ortaöğretim 55,60,65,70,75 puanla memur ataması yapılır mı? ÖSYM Kamu personeli kadroları
KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kamu kurumlarında çalışmak isteyen binlerce lise mezunu sınavdan aldıkları puanlar ile yerleşebilecekleri kadroları araştırıyor. KPSS puanıyla adaylar 2 yıl boyunca tercih yapabilecek. Sınav sonuçlarını görüntüleyen adaylar KPSS ortaöğretim atama puanları listesini merak ediyor. Peki ÖSYM KPSS ortaöğretim 50,60,65,70 ve 75 puanla nereler tercih edilebilir?
ABONE OLDevlet kadrolarında çalışmak isteyen binlerce aday 22 Kasım tarihinde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavına katıldı. Sınav sonuçlarının bu gün açıklanacak olması sebebiyle adaylar puanlarına göre tercih edebilecekleri kadroları araştırmaya başladı. Lisans, önlisans ve ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS tercih kılavuzu yayınlanacak. Adaylar burada tercih edebilecekleri pozisyonları ve açık kadroları görüntüleyecek. KPSS sonuçları doğrultusunda 70 puan ve altında bulunan adaylar için girebilecekleri kadroları merak ediyor. Memurluğun yanı sıra adaylar 4/B sözleşmeli personel ve 399’a tabi olan sözleşmeli personel statüsünde alım yapılacak. Bu alımlar için KPSS ortaöğretim sonuçları dikkate alınacak. Peki KPSS 55,60,65,70 ve 75 puanla memur ataması olacak mı? İşte atama puanları listesine ilişkin detaylar…
KPSS ORTAÖĞRETİM 55,60,65,70,75 PUANLA NEREYE GİREBİLİRİM?
KPSS sonuçlarının duyurulması, ve tercih kılavuzunun belirlenmesinin ardından kamuda birçok kadro için ilan yayımlanacak. Aşağıda alım yapılacak kadroları görüntüleyebilirsiniz;
KPSS 2020/1 ATAMALARINA GÖRE OLUŞAN PUAN TABLOSU!
ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ
-İşçi alım ilanları
-4/B'li personel alım ilanları
-Mahalli idarelere zabıta memuru ve itfaiyeci alımı
-Adalet Bakanlığına zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı,
-Askeri kurumlara sivil memur alımı
Adalet Bakanlığı ile CTE, yakın bir süreçte 10 bin kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. En az lise mezunu adayların tercih edebileceği alımlarda KPSS sınavından 70 puan alma şartı aranacak. Alım yapılacak kadroların toplam sayısının 5-20 katı arasında aday mülakata davet edilecek. KPSS sınavından 85 ve üzeri puan alan adayların şansları oldukça yüksek olacak. Tercih döneminde aynı puana sahip adaylar doğum tarihleri, mezuniyet tarihlerine göre öncelik hakkına sahip olacak.
Üniversitelere yapılacak sağlık personeli, büro personeli, tekniker ve teknisyen kadrolara alımlar KPSS puan sınırı olmadan gerçekleştiriliyor. Genellikle öncelikli olarak KPSS’den 85 puan ve üzeri alan adayların tercih ve alım döneminde şansları yüksek oluyor.
Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.
KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?
KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından P94 puan türüyle alım yapan kurumlar merak konusu oldu. Yönetmelik kapsamında KPSS sonuçlarını esas alma durumunda kamu kurum ve kuruluşları; B grubu kadro niteliği taşıyan tüm ortaöğretim kadrolu ve sözleşmeli personel alımlarında KPSSP94 puanı kullanılacaktır. İşte geçtiğimiz dönem yerleştirme yapılan en düşük puanlar;
İlk ve Acil Yardım En Düşük Atama Puanı: 77.35
Anestezi En Düşük Atama Puanı: 81.82
Çevre Sağlığı En Düşük Atama Puanı: 75.64
Harita Tapu Kadastro En Düşük Atama Puanı: 83.06
Diş Protez En Düşük Atama Puanı: 81.64
KPSS P94 İLE HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?
Üniversiteler
Enstitüler
Bakanlıklar
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Karayolları Genel Müdürlüğü
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı
Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
Türk Dil Kurumu Başkanlığı
T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü
Gelir İdaresi Başkanlığı
Sayıştay Başkanlığı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı
Kişisel Verileri Koruma Kurumu
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü
B GRUBU TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?
Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer
alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır