Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kurucusundan Rusya'ya Türkiye uyarısı! Onu da korku sardı

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün fikir babası olarak anılan emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, "Türkiye açık bir şekilde Büyük Turan projesine doğru ilerliyor. Ve Rusya zamanla bağımlı hale gelecek, bugün bile öyle. Türkiye kendi oyununu oynuyor" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2020 13:49 GÜNCELLEME 24.12.2020 17:16 DÜNYA
Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kurucusundan Rusya'ya Türkiye uyarısı! Onu da korku sardı
Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kurucusundan Rusya'ya Türkiye uyarısı! Onu da korku sardı

Türkiye'nin Kırım, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerine yönelik politikalarını endişe içinde seyrettiklerini söyleyen emekli Rus Korgeneral Leonid İvaşov, YouTube'da yayınlanan bir programa katıldı ve şu ifadeleri kullandı;

 

"Türkiye için Karabağ'da en önemli olan şey Laçin Koridoru'ydu; Azerbaycan'ı Türkiye ile bağlamak ve daha sonra Orta Asya'ya çıkış için. Türkiye'nin Güney Kafkasya'da varlığı onlar için jeopolitik projesinin stratejik önem taşıyan konusudur.

 

"BİZ İSE SUSUYORUZ"

Türkiye Dışişleri Bakanı, Kazakistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Büyük Turan'ın birleşik ordusunun kurulması gerektiğini söylüyor. Kazakistanlı Dışişleri Bakanı da bunu reddetmiyor. Biz ise susuyoruz. Birkaç gün sonra bizim sorumluluk alanımızda Özbekistan'la askeri stratejik anlaşma imzalıyorlar.

"TÜRKİYE KENDİ OYUNUNU OYNUYOR"

Bunlar gösteriyor ki; Türkiye açık bir şekilde Büyük Turan projesine doğru ilerliyor. Ve Rusya zamanla bağımlı hale gelecek, bugün bile öyle.

Türkiye, Kırım'da da kendi oyununu oynuyor. Resmi düzeyde Zelenskiy hükumeti ile Kırım meselesi üzerine müzakereler yapıyorlar. Devlet düzeyinde de Ukrayna ile çalışıyorlar. Karabağ'da başarılı şekilde çalıştığı görülen İHA'ların, yıl sonuna kadar Ukrayna'ya sevkiyatına dair birçok bilgi de var."

KAYNAK : Kırım Haber Ajansı
YORUMLAR 126 TÜMÜ
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    bu aptal herifi mi dinleyecekler? rusya ve türkiye'nin birbirlerinin doğal ve gerçek müttefik olduklarını görmüyor mu? kör mü? avrupa'nın yüzyıllar boyunca rusya ile osmanlının savaşması bunun gibi her iki tarafın aptal adamları yüzünden olmuştur...hem bizde hem de rusya da bunun gibi batının köpeği ve aptal adamlar çokkk
    Cevapla
  • Merroh 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne turanı bırakın Allah için davulun sesi uzaktan hoş gelir Türki cumhuriyetleri kadar nankör bi toplum yok tüekiyeyi hayatta sevmezler hepsi rusçu ben içlerindeyim bunların hayal kurmayın Rusya'dan it gibi kararlar
    Cevapla
  • hacı lütfü paşa 3 yıl önce Şikayet Et
    eminim ki sen şu an ankaradasın veya manisada...çayını höp diye höpürdeterek bunları yazıyorsun...sonra da ben orta asyadayım falan...bırak bu ayakları....
    Cevapla
  • Zeçi 3 yıl önce Şikayet Et
    merroh sen kendi arkanı koru turan ordusu geliyo
    Cevapla
  • recep- 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sizin hainlikten ,hıyanetten ,riyakarlıktan ,pis düşünmekten başka bir işiniz yok mu be neymiş bu TÜRKİYE bir türlü siz ve sizin gibi hainler kabul edemediniz ulan sizin sebzeniz meyveniz bizden gider oturur tepine tepine yersiniz sonrada nimetiyle beslendiğiniz ÜLKE ye hain düşünceler beslersiniz . Siz var ya siz yatacak yeriniz bile yok.
    Cevapla
  • Kızılelma 3 yıl önce Şikayet Et
    İsit bay kasetçi işit Meral hanım İşit Karamollaoğlu kulaklarınızı açın.
    Cevapla
  • Sezar 3 yıl önce Şikayet Et
    batı stratajık uzmanın göre; Rusya ile Turkıye Soğukta kalmış iki kiprıye benzetiyorlar. Donmamak icin birbirlerin sıcaklığına ihtıyacı var. Çok yaklaştıkların da ise dikenleri birbirlerinin canın acıtıyor.Dolaysıyla yasamak icin belli bir mesafede durmak zorundalar. Diye yorumluyorlar.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının kendisi soğukta kalmış donuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR