2020-KPSS ortaöğretim sonuçları! ÖSYM sonuc.osym.gov.tr T.C kimlik ve şifre sorgulama ekranı!

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 22 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ve lise mezunu adayların katıldığı sınavın sonuçları osym.sonuc.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle öğrenilebilecek. Sonuç ekranında adayların sınavdan aldıkları puanlar ve yanlış, doğru cevap verdikleri soru sayılar yer alacak. Peki 2020 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte sonuç ekranı…

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2020 11:49 GÜNCELLEME 24.12.2020 11:51 EĞİTİM
2020-KPSS ortaöğretim sonuçları! ÖSYM sonuc.osym.gov.tr T.C kimlik ve şifre sorgulama ekranı!
2020-KPSS ortaöğretim sonuçları! ÖSYM sonuc.osym.gov.tr T.C kimlik ve şifre sorgulama ekranı!

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM sosyal medya hesabından sonuc.osym.gov.tr adresinden KPSS ortaöğretim sonuçlarının duyurulduğunu açıkladı. . Sonuç sayfasında adaylar KPSS puan türlerinden aldıkları puanları ve sınavda sorulara verdikleri doğru, yanlış cevapları görüntüleyebilecek. KPSS ortaöğretim sınavında her test kendi içinde değerlendirmeye alınırken, sınavdan 1 net yapmayan adayların puanları hesaplanmayacak. Ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirilen sınavın puanlarıyla 2 yıl boyunca tercih yapılabilecek. Sınava katılım sağlayanlar sonuçları ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle sorgulayabilecek. Peki KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS ortaöğretim sonuç sorgulama ekranı 2020!

Ortaöğretim KPSS 55,60,65,70,75 puanla memur ataması olacak mı? ÖSYM kamu personeli kadroları

 

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

"22 Kasım 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ortaöğretim Sınavı adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 24 Aralık 2020 tarihinde saat 11.45'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır."

sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifreleri ile adaylar sonuçları görüntüleyebilecek. Dileyen adaylar mobil uygulama üzerinden sorgulama yapabilirken “ Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı, Ortaöğretim düzeyinde KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek olarak iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. KPSS puan hesaplama işleminde her test sorusu kendi içerisinde değerlendirmeye alındı. Sınavda doğru cevap sayısından yanlış yanıtlanan cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak ham puanlar oluşturuldu. Adayların sınav puanlarının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarından elde edilen standart puanlar ağırlandırılarak KPSS puanları hesaplanır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olarak belirlenmiştir. Ağırlıklara göre testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart (ASP) puanları hesaplanır. Sınavdan sonra ÖSYM tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılır. İşte sonuçlar hesaplanırken kullanılan formül;

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS  Lisans, önlisans ve ortaöğretim sınav sonuçları açıklandıktan sonra B Grubu kadrolar için ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanacaktır. Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro sayıları ve tercih şartları yer alacaktır. Tercihler internet üzerinden yapılırken tarih ve başvuru kriterlere ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

B Grubu kadrolar Kamu Personeli Seçme sınavından aldıkları puanlar, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutularak yerleştirilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasında diploma tarihi itibariyle mezun olanlara öncelik tanınacak. Aynı tarih itibariyle mezun olan adaylarda ise yaşı büyük olanlara öncelik verilecek.  Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili kamu kurumlarına, adaylara, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğüne internet yoluyla, elektronik ortamda gerekli bilgilendirme yapılacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav-mülakat yapılmadan ilan edilmiş kadrolara direkt olarak atanacak. Atama için öngörülen kriterlere uymayan veya gerekli belgeleri belirlenen tarihte getirmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

B GRUBU KADROLAR HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞABİLİR?