'Cenneti' andıran Hamidiye Cami nerede? Hamidiye Cami içi fotoğrafları
Son zamanlarda ziyaretçilerin akın ettiği Kırşehir'deki Hamidiye Camii gören herkesi hayrete düşürmeye devam ediyor. Bakara Suresi'ndeki bir ayetten esinlenerek inşa edilen bu camide namaz kılabilmek için insanlar farklı şehirlerden bile geliyor. Cennetteki bir bahçedeymişsin gibi hissettiren Hamidiye Camii içi ve fotoğrafları...
ABONE OLDışarıdan da içeriden de baktığımızda kusursuz güzellikteki mimarı yapılarıyla herkesi büyüleyen camiler, bizlere yansıttığı manevi duygularla hepimizi alıp götürebiliyor. Maneviyatımızı kuvvetlendirmek için sürekli gitmemiz gereken bu camilerde dünyalık ilişkileri kesip ibadet etmenin hissiyatı ise bambaşkadır. Günümüzdeki camilerin iç mimari yapısındaki işlemelerini ve ihtişamını her ne kadar farklı farklı görsek de şimdi bahsedeceğimiz bu cami sizlere oldukça ilginç gelecek! Kırşehir'de Bakara suresindeki bir ayetten ilham alınarak tasarlanan Hamidiye Camisi, görenleri hayran bırakıyor.
Tabiri caiz ise kendinizi cennetteki bir bahçedeymiş gibi hissettiren Hamidiye Cami, iç dizaynı ve üç boyutluymuş gibi görünen duvar resimleriyle sıra dışı bir görüntüyü gözler önüne sunuyor.
Mimarı Azarbaycanlı birisi olan bu camiyi görmek için binlerce insan çeşitli şehirlerden geliyor. Ayette bahsedilenlere uyumlu olarak tasarlanan caminin girişinde asma ağaçları, pencere aralarına kavak ağaçları, mihraba şelale, tavanına gökyüzü ve bulutlar resmedilmiş ve zemin kısmına çimen izlenimini uyandırmak için yeşil halı tercih edilmiş. Caminin dış kısmında ise kocaman bir 'ALLAH' yazısı bulunuyor.
ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR! EN FARKLI CAMİ...
Mehmet Mermer Hamidiye Camisi imamı Sefa Ekinci caminin yapısı ile ilgili şunları söyledi:
“Buraya görevlendirildiğimde caminin yapılışı ile ilgili bilgi edindim. Bakara Suresi’ndeki bir ayeti rehber aldıklarını söylediler. ‘Yeri döşek yaptık, gökyüzünden size sular indirdik.’ cümleleri geçen ayeti camiye resmetmeye çalıştıklarını ifade ettiler. Yine mihrapta şelale resmi var. Nitekim, ayette geçen ve cenneti tasvir eden cümlelere uygun bir iç dizayn yapılmış. Bütün bunları ayetin camiye resmedilmesi şeklinde değerlendirebiliriz.
Caminin içine baktığımızda bölgesel bir özellik de var. Girişte asma resimleri var. İç Anadolu Bölgesi’nin asma bağlarını temsil ediyor. Kavak ağacı resimleri var. Bu da İç Anadolu’ya has bir ağaç. Her camın arasında bir kavak ağacı var, yerler çimen şeklinde. Buraya gelenler ‘Sanki cennet bahçesinde namaz kıldık’ şeklinde cümleler kurarak camiden ayrılıyorlar.”