Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz en güzel yerler

Ramazan ayının en güzel yaşandığı yerlerden biri Sultanahmet'tir. Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Sultanahmet, yepyeni ramazan iftar mekanlarıyla sizleri bekliyor. Avrupa yakasının en iyi iftar yapılabilecek mekanlarından biri olan Sultanahmet'te en şık mekanları sizlerin beğenisine sunuyoruz. Arkadaşlarınız, aileniz veya akrabalarınızla beraber muhteşem bir akşam geçirmek için mutlaka yazımızı incelemelisiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2019 07:35 GÜNCELLEME 30.05.2019 07:52 Yaşam
Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz en güzel yerler
Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz en güzel yerler

Müslüman aleminin en mübarek ve bereketli ayı olan Ramazan geldi çattı. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan'ı hem tarihi özelliğinden, maneviyatından, estetiğinden ve güzelliğinden dolay Sultanahmet tercih edebilirsiniz. Milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz birçok alan bulunuyor. Ancak hem lezzetli yemeklerin yapıldığı hem de manzara eşliğinde arkadaşlarınızla iftar yapmak için muhteşem mekanları listeledik. Sultanahmet'te iftar yapabileceğiniz en şık mekanlar haberimizin detaylarında.

ARMADA TERAS

Armada Teras

Armada Teras, tarihi surların hemen yakınında aynı zamanda şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta, muhteşem bir iftar mekanı. Her yıl özel hazırlanan ramazan ikramlarıyla gelen herkesi memnun eden Armada Teras, Sultanahmet Camii'nin görkemi ve Marmara Denizi'nin eşsiz manzarası karşısında, canlı ud müziği eşliğinde unutulmaz bir ramazan akşamı geçirebilirsiniz. Açık teras hizmeti bulunan burada yazın muhteşem olacak.

Adres: Ahırkapı Sok. No:24, 34122 Sultanahmet / İstanbul

GİRİTLİ RESTORAN

GİRİTLİ RESTORAN

Genellikle düğün, kına veya farklı organizasyonlar yapılan Giritli restoran, her gün kalabalık misafirlerle dolup taşıyor. Osmanlı'nın alafranga kültür ile restore edilen bu restoran, ramazana özel lezzetleriyle sizleri sofralarına bekliyor. 19. yüzyıl yapımı eski bir Sultanahmet evinde orucunuzu açmak isterseniz, Giritli sizler için eşsiz ideal bir mekan olacaktır.

Adres: Cankurtaran Mh., Keresteci Hakkı Sk No:8, Sultanahmet / İstanbul

MATBAH RESTAURANT

Matbah

Yüzyıllar boyunca Osmanlı'nın kalbi olan bir bölgede, Osmanlı saraylarında servis edilen yemekler eşliğinde bir iftar sofrası için Matbah Restaurant'ı tercih edebilirsiniz. Matbah, Osmanlı'nın "Diş Kirası" geleneği ile süslediği ramazana özel menüleri ile iftar yapmak isteyenleri bekliyor. Sultanahmet'in tarihi ve mistik atmosferinde, klasik Türk müziği dinletisi eşliğinde kendinizi saraylarda hissedebileceğiniz muhteşem bir mekan. 

Adres: (Ottoman Hotel Imperial içinde) Caferiye Sokak, No 6/1, 34400, Sultanahmet / İstanbul

CAFERAĞA MEDRESESİ

CAFERAĞA MEDRESESİ

Klasik restoranlardan sıkıldınız mı? İftar yapmak için hem tarihi hem de sakin bir yer arıyorsanız, Ayasofya'nın gölgesinde olan ve 480 yıllık eseri olan Caferağa Medresesi sizin için ideal bir mekan seçimi olacak. Şehrin tarihi dokusunun merkezinde yer alan bu medresede tarihi ve nefis bir iftar yemeği yemeniz mümkün.

Adres: Caferiye Sok. Soğukkuyu Çıkmazı No.1 Sultanahmet / İstanbul

TARİHİ SULTANAHMET KÖFTECİSİ

sultahahmet köftecisi

Sultanahmet'e gidip de meşhur lezzetlerinden biri olan köfteyi denemeden geçmeyin. Sultanahmet'e giden herkesin mutlaka tadını denemesi gereken Sultanahmet köftesi ve yanında ikram edilen enfes piyazlarıyla tam da iftar yapabileceğiniz karın doyuran leziz bir yer. 

Tarihi Sultanahmet Köftecisi adres: Alemdar Mahallesi, Divanyolu Caddesi, No 12, Fatih, İstanbul

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR