Fesleğen nasıl yetiştirilir?

Salatalarda ve yemeklerde kullanılan fesleğeni evinizde çok pratik yollarla yetiştirebilirsiniz. İşte size fesleğen yetiştirmenin püf noktaları...

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2018 07:23 GÜNCELLEME 26.05.2018 11:11 Pratik Bilgiler
Fesleğen nasıl yetiştirilir?

Çok çabuk olgunlaşan ve çok kolay yetişen fesleğen birçok evin mutfağını süslüyor. Sizde evinizde fesleğen yetiştirip yemeklerinizde kullanmak isterseniz size önereceğimiz tavsiyelere kulak verebilirsiniz. 

İşte o öneriler...

FESLEĞEN NASIL YETİŞTİRİLİR?

Fesleğeni bahçede yetiştirecekseniz mayıs ayında, saksında yetiştirecekseniz tohumlarını mart ayında ekin. Eğer fesleğeni bahçeye ekecekseniz bezelye ve salatalık yanına ekmeyin. Domateslerin yanına ekerseniz daha iyi büyüyecek ve kokusuyla domatese zarar verecek böcekleri uzaklaştırır.

Saksıya ektiğiniz fesleğenler ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin tek ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır.

Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır. Kökleri sığ bir bitki olduğundan toprağın yüzeyi kuruduğunda sulayabilirsiniz. Eğer fesleğenin yaprakları sararmaya başladıysa bu çok fazla suladığınızın, kurumaya başladıysa bu da çok az suladığınızın işaretidir. 

FESLEĞEN NASIL TOPLANIR?

Fesleğen çiçek açana kadar toplanabilir, toplarken koparmak yerine üsten dallarının kesilmesi hem daha doğru hem de bir sonraki seferde daha gür çıkmasına sebep olacaktır.

Fesleğen yaprakları çoğunlukla tazeyken kullanılır, kurutulduğunda kokusunu ve lezzetini kaybeder. Eğer bir süre canlı kalmasını istiyorsanız bir bardak suyun içine saplarıyla koyarsanız tazeliğini kaybetmeden uzun süre kullanabilirsiniz.