Mansur Yavaş'ın Fetullah Gülen sessizliği sürüyor

Asrın haini Fetullah Gülen'in ölümü geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Türkiye kamuoyundan, ABD kontrolündeki teröristbaşı için tepkiler gelirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sessizliği dikkat çekti. Muhalifler söz konusu duruma anlam veremedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 19:10 GÜNCELLEME 22.10.2024 19:19 SİYASET
Mansur Yavaş'ın Fetullah Gülen sessizliği sürüyor

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı (FETÖ) Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü, başta 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilerimiz olmak üzere tüm yurtta sevinçle karşılandı. Devletin en üst kademesinden başlayarak hain terör örgütü liderinin ölümüne yönelik lanetleyici tepkiler art arda geldi. Ancak CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş sessizliğini koruyor.

CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü ile ilgili açıklamalar gelmişti.

ÖZGÜR ÖZEL: ZANNETMEYİN Kİ O ÖLÜNCE HER ŞEY BİTTİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin konuşan Özel, "Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa, herhalde bu dünyadan en büyük veballe giden kişi Fetullah Gülen'dir. Hesabını yargı önünde vermesini isterdik, olmadı. Ama zannetmeyin ki o ölünce her şey bitti, arkasında bıraktıkları var. Devletin her noktasına sızan bir terör örgütünden bahsediyoruz. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN

İmamoğlu'ysa FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin soruya, "Türkiye'nin bir dönemine kara bir leke olarak işlenen örgütsel yapının başındaki insanı vefatından sonra Allah'a havale ediyorum, Allah bildiği gibi yapsın isterim. Başka bir önemi yok benim için. Ama bu ülkeye çok büyük bir travma yaşatılmıştır." dedi.

İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı adaylığı noktasında her fırsatta karşı karşıya gelen ve Milliyetçi kimliği ile ön planda yer almak isteyen Mansur Yavaş’ın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin sessizliğinin ne kadar süreceği ise merak konusu.

FETÖ'NÜN MAHREM İMAMIYLA BAĞLANTISI

FETÖ’nün mahrem imamı ile CHP-HDP-İP’in Ankara adayı Mansur Yavaş'ın ilişkisi de kafa karışıklığına neden oldu.,

FETÖ lehine paylaşımlarda bulunan Jeans Biri isimli sosyal medya hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu FETÖ’nün mahrem imamı çıkmış ve tutuklanmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR